ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ.

Αυτη ειναι πολυ καλη κινηση.

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι της Ροδόπης ετοιμάζονται να βάλουν τα προϊόντα τους στα ράφια των καταστημάτων λιανικής παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες

Κρασί, μέλι, τυροκομικά προϊόντα, κρέας, γάλα και κηπευτικά που παράγονται από γεωργοκτηνοτρόφους της Ροδόπης θα προωθούνται στις τοπικές αγορές του νομού, με απευθείας πωλήσεις από τους παραγωγούς στα σημεία λιανικής πώλησης.


Στόχος των παραγωγών είναι να βγουν από τη μέση οι μεσάζοντες, ώστε να αποκτήσουν καλύτερο εισόδημα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, πουλώντας απευθείας τα προϊόντα τους σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, ξενοδοχεία της περιοχής κ.α.


Οπως ανέφεραν στον «Α» αγρότες που πρωτοστατούν σε αυτό το εγχείρημα, στόχος είναι να συσταθεί το επόμενο διάστημα το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης, ώστε να προωθούνται όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα στις τοπικές αγορές.


Οι παραγωγοί αναφέρουν ότι μια επαγγελματική διέξοδος για τους νέους αγρότες είναι να οργανώνουν τις απευθείας πωλήσεις της παραγωγής τους, όπως γίνεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, με τη λειτουργία δημοπρατηρίων, τις πωλήσεις προϊόντων στο χωράφι, με αυτόματες μηχανές πώλησης κ.ά. «Εχουμε κάνει ήδη επαφές με τοπικά σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία και άλλα σημεία λιανικής πώλησης, προκειμένου να προωθήσουμε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα στις τοπικές αγορές του νομού και ήδη υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Η προσπάθεια για τη σύσταση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης αποτελεί πρωτοβουλία του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα και οι νέοι αγρότες της περιοχής μας τη στηρίζουμε ενεργά», είπε ο Χρήστος Παπαδημητρίου, πρόεδρος της Ενωσης Νέων Αγροτών Ροδόπης.


Αγροτικά προϊόντα και σε ΑΤΜ!


Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών πραγματοποίησαν πρόσφατα ταξίδι στις Βρυξέλλες και τη Φλάνδρα, όπου παρακολούθησαν σεμινάρια με θέμα την «Αναζήτηση διεξόδων για χάραξη μιας στρατηγικής επιτυχημένης εμπορίας αγροτικών προϊόντων στην ελεύθερη αγορά», που οργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Δανέλλης. Οι Ελληνες παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να δουν τη λειτουργία των δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων στο Βέλγιο (λειτουργούν 7 δημοπρατήρια σε αντίστοιχες πόλεις) και τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων στις «ΣαββατοΚύριακες αγορές» σε συγκεκριμένες πλατείες της Φλάνδρας, όπου οι καταναλωτές πηγαίνουν να παραλάβουν τις παραγγελίες τους, που πραγματοποιούνται μέσω Ιντερνετ.


Επίσης, οι παραγωγοί ενημερώθηκαν για τις απευθείας πωλήσεις στο χωράφι συσκευασμένων προϊόντων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κρέας, γάλα, παγωτό, κρέμες, τυριά κ.λπ.) που πραγματοποιούν Βέλγοι συνάδελφοί τους, αλλά και για την ανάπτυξη αγορών αυτόματων μηχανών πώλησης γάλακτος, πατατών, γιαουρτιού, φράουλας κ.ά, οι οποίες άρχισαν το τελευταίο διάστημα να κάνουν την εμφάνισή τους στο Βέλγιο.


«Στο εξωτερικό έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου σε ό,τι αφορά τις απευθείας πωλήσεις αγροτικών προϊόντων. Με τη σύσταση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης στοχεύουμε να οργανώσουμε τις δικές μας τοπικές αγορές, με στόχο τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου. Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή σχετική ενημερωτική ημερίδα για τους αγρότες της περιοχής, με θέμα «Σύγχρονη οργάνωση τοπικών αγροτικών αγορών».


πηγηΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Αυτες ειναι πολυ καλες λυσεις για ολους μας.

                           ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...