ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΣΣΟ....

Αναφέρομαι στο φυτό Κισσό , το οποιο ειναι πολυ καλο για τις μελισσες ,και οχι για το χωριο του Πηλιου που ειναι πανεμορφο επίσης .
Είναι αειθαλής θάμνος , μακρόβιος , αναρριχώμενος ή έρπων και σπάνια δενδρύλλιο .


Τα φύλλα του είναι τοποθετημένα εναλλάξ , με μακρύ μίσχο , ωοειδή , τριγωνικά , ρομβοειδή και καρδιόσχημα . Συχνά εμφανίζουν το φαινόμενο της ετεροφυλλίας .


Αυτό σημαίνει ότι πάνω στο ίδιο φυτό υπάρχουν φύλλα με διαφορετικό σχήμα ( ρομβοειδή και τρίλοβα ή πεντάλοβα ) . Ο αναρριχώμενος κισσός δημιουργεί μικρές εναέριες ρίζες ( τις λεγόμενες απτικές ρίζες ) , που συντελούν στη συγκράτηση του φυτού κατά την αναρρίχηση σε διάφορα υποστηρίγματα .

Τα άνθη του είναι διγενή με 5 σέπαλα , 5 πέταλα , 5 στήμονες . Είναι διαταγμένα σε σφαιρικά σκιάδια , που μπορεί να είναι απλά ή να ενώνονται σε σύνθετες ταξιανθίες .

Τα άνθη του δίνουν γύρη και μέλι λευκό αρωματικό που κρυσταλλώνει γρήγορα .


Ο καρπός είναι ράγα , συνήθως μελανού χρώματος , με 2-5 σπέρματα.Ο κισσός ήταν γνωστός στην Ελλάδα από την εποχή του Ομήρου και ονομαζόταν « Διονύσιον » , επειδή ήταν αφιερωμένος στο θεό Διόνυσο .

Οι αρχαίοι Έλληνες στεφάνωναν με κισσό τα αγάλματα του Διονύσου , τους ποιητές και τους πότες , επειδή τον θεωρούσαν σύμβολο της αθανασίας και αντίδοτο για τον πονοκέφαλο από τη μέθη . Σε ορισμένες τελετές έδιναν στο Διόνυσο και το επώνυμο « Κισσός » , επειδή όταν ήταν μωρό του φορούσαν ένα στεφάνι από κισσό .

Ειναι πολυ σημαντικο φυτο αυτη την εποχη .
Τα μελισσια τα "φτιαχνει" η βασιλισσα γεναει πολυ καλα , αλλα το κυριότερο ειναι να το ευνοήσει και ο καιρος .

ΜΗΤΣΟΣ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...