ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για lost bee

Προβληματισμένοι από τα παιχνίδια του καιρού είναι οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας, καθώς μέχρι τώρα μετρούν σημαντικές απώλειες σε μελισσοσμήνη (μελισσοκυψέλες), ενώ πλέον ελπίζουν και εύχονται το επόμενο κρίσιμο διάστημα να έχουν σύμμαχο τον καιρό.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας Κώστας Καλαπούτης καταγράφηκαν απώλειες από τους αλόγιστους ψεκασμούς με φυτοφάρμακα των παραγωγών κυρίως τον Μάρτιο στα δέντρα, ενώ σε ορισμένες περιοχές υπήρξαν και ασθένειες που δεν καταπολεμήθηκαν αποτελεσματικά. Ελπίζουμε στη συνέχεια ο καιρός να είναι σύμμαχός μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαπούτης.

Ουσιαστικά ο καιρός δημιούργησε πρόβλημα στην επικονίαση και ιδιαίτερα στην ανθοφορία της αμυγδαλιάς και στο άνθισμα της ακακίας (ιδίως οι ισχυροί άνεμοι), ενώ η άνοιξη δεν ήταν φυσιολογική, αφού μία έβρεχε, μία ο υδράργυρος ανέβαινε στα ύψη.

Όσον αφορά στη συνέχεια η συγκομιδή θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, αρχικά με το παλιούρι, θα ακολουθήσει η καστανιά από την οποία οι μελισσοκόμοι προσδοκούν και στη συνέχεια στην ορεινή Θεσσαλία από τον έλατο. «Ο έλατος τα τελευταία χρόνια δεν έχει δώσει παραγωγή λόγω καιρικών φαινομένων, ελπίζουμε να το κάνει φέτος». Τέλος κάποιοι Λαρισαίοι θα μεταβούν το καλοκαίρι στην Εύβοια για να αξιοποιήσουν το πεύκο.

Όπως όλα δείχνουν φέτος θα υπάρξει μείωση μελισσοσμηνών, η οποία στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπολογιστεί, οπότε ανάλογη θα είναι και η μείωση της παραγωγής» καταλήγει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου.
eleftheria.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...