ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙΟΥ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ-ΛΑΚΩΝΙΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για PROBLEM IN HONEY PRODUCTION

Άλλη μία δύσκολη χρονιά αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι στην Πελοπόννησο που βλέπουν πάλι τα έλατα να μην παράγουν μέλι, με αποτέλεσμα να έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην παραγωγή μελιού από τα πεύκα. 
Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο πρόεδρος των μελισσοκόμων Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, Γιώργος Λάγιος, «στα βουνά Ταΰγετου, Μαίναλου και Πάρνωνα η παραγωγή φέτος ήταν ελάχιστη έως μηδενική. 

Από τη στιγμή που δεν δούλεψε το έλατο, δημιουργήθηκε πρόβλημα. Αν και το πεύκο δεν δώσει μέλι, τότε ούτε τα χρήματα που ξοδέψαμε δεν θα βγάλουμε».

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των τιμών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιώργος Λάγιος, «οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα δεκαετίας, αφού η οικονομική κρίση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να προχωρήσει κάποιος σε αύξηση. Όσοι δίνουν στο εμπόριο πουλάνε με 3,50-4 ευρώ, αλλά όσοι έχουν μικρές μονάδες δίνουν μόνοι τους το μέλι. Με αυτές τις τιμές πουλάνε οι μονάδες που διαθέτουν από 200 κυψέλες και πάνω».

Παρά τις δυσκολίες όμως που αντιμετωπίζουν, οι μελισσοκόμοι συνεχίζουν να έχουν όραμα για την αναβάθμιση του επαγγέλματος και τη διάδοση της αξίας του μελιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πάρκο Μελισσοκομίας στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία, με τη μελέτη να είναι έτοιμη από τον δήμο και τη χρηματοδότησή του να έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα είναι ένας χώρος στον οποίο θα υπάρχουν μελισσοκομικά φυτά, μελίσσια και, φυσικά, θα προσφέρει γνώση στα παιδιά για ό,τι έχει σχέση με τη μελισσοκομία, ενώ θα λέγεται «Το σπίτι της μέλισσας», σημειώνει ο κ. Λάγιος.
ypaithros.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...