ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για προστασίας  μελισσών από τους  ψεκασμούς,

Συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των μελισσών από τους διενεργούμενους ψεκασμούς, κατά την περίοδο ανθοφορίας των καλλιεργειών, προτείνει το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συμβολή των μελισσών είναι καθοριστικής σημασίας στη φυτική παραγωγή και το περιβάλλον, λόγω του ρόλου τους στην αποτελεσματική επικονίαση και γονιμοποίηση των φυτικών ειδών. Με άλλα λόγια, τα οφέλη των μελισσών στη φυτική παραγωγή είναι πολλαπλάσια από την παραγωγή των μελισσοκομικών προϊόντων (π.χ. μέλι).

Ακόμη, οι επαγγελματίες που προβαίνουν σε ψεκασμούς οφείλουν να ενημερώνουν εγγράφως τους μελισσοκόμους της περιοχής, όπου ενδέχεται να μετακινηθεί το ψεκαστικό νέφος και οι μέλισσες των οποίων ενδέχεται να εκτεθούν σε αυτό, σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν από το χρόνο ψεκασμού, έτσι ώστε οι μελισσοκόμοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μελισσών.

Αναλυτικά, τα μέτρα προστασίας που προτείνει η Π.Ε Πιερίας είναι τα εξής:

• Πρέπει να ελέγχεται η παρουσία και δραστηριότητα μελισσών στο χωράφι. Τονίζεται ότι το μελίτωμα που παράγουν οι αφίδες είναι ελκυστικό για τις μέλισσες.

• Πρέπει να εφαρμόζονται πιστά τα οριζόμενα επί της συσκευασίας του γεωργικού φαρμάκου, όσον αφορά τις μέλισσες.

• Απαγορεύεται η εφαρμογή γεωργικών φαρμάκων που αναφέρουν επί της συσκευασίας τους επικινδυνότητα στις μέλισσες, όταν η καλλιέργεια ή τα ζιζάνια είναι ανθισμένα, εκτός εάν άλλως αναφέρουν οι οδηγίες χρήσης του γεωργικού φαρμάκου.

• Συνιστάται ψεκασμός τις βραδινές ώρες, όταν οι μέλισσες έχουν σταματήσει να πετάνε, καθώς αυτό επιτρέπει να περάσουν μερικές ώρες για να στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό.

• Εάν είναι απαραίτητος ο ψεκασμός κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνιστάται να γίνεται νωρίς το πρωί ή όταν επικρατεί συννεφιά και δροσερές θερμοκρασίες.

• Αποφεύγεται τη δημιουργία μετακινούμενου ψεκαστικού νέφους.

Τέλος, συστήνεται στους μελισσοκόμους να αναρτούν σε εμφανές σημείο τον κωδικό της εκμετάλλευσης τους και τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους.
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...