ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ..ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΛΑΜΙΑΣ.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

Πιστεύοντας στη δυναμική των συλλογικοτήτων, πριν από δύο χρόνια, μία νέα ομάδα μελισσοκόμων της Φθιώτιδας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να «πετάξουν» μακριά. Στην αρχή ξεκίνησαν 12 μέλη και στη συνέχεια έγιναν είκοσι. Με πολλές αδυναμίες και δυσκολίες, όπως αυτές χαρακτηρίζονται σε όλες τις συλλογικές δράσεις, η ομάδα κατάφερε και σε μικρό χρονικό διάστημα να ξεπεράσει τα αρνητικά σύνδρομα και να ιδρύσει τον συνεταιρισμό μελισσοκόμων Λαμίας.


Με εύστοχες παρεμβάσεις και πρακτικές, τα προϊόντα του συνεταιρισμού βρίσκονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Όπως δηλώνει στην «Ύπαιθρο Χώρα» η Θεοδώρα Λάππα, αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού «Μελιττέας», «ο προσανατολισμός και ο στόχος μας είναι η αγορές του εξωτερικού, αυτό για να επιτευχθεί απαιτούνε συνέργειες. Μόνος του ο καθένας μας δεν έχει αυτές της δυνατότητες και θα πρέπει από κοινού μέσα από τη συνεργασία μας να αναδείξουμε και παράλληλα να προωθήσουμε τα προϊόντα μας στις αγορές. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Είναι μία δύσκολη πορεία, προς άγνωστες κυρίως κατευθύνσεις και πρακτικές. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι το εργαστήριο μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων. Με την άρτια συνεργασία μαζί τους, καταφέραμε να έχουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Η αναγνώριση της ταυτότητάς μας από τους ανθρώπους των ποιοτικών τροφίμων δεν άργησε να έρθει. Τον προηγούμενο χρόνο, βραβευτήκαμε από τη διάσημη λέσχη «Guild ofFine Food» στη Μεγάλη Βρετανία. Η βράβευση αυτή αποτέλεσε για εμάς το επιστέγασμα της προσπάθειάς μας και παράλληλα την αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα».

Αναφερόμενη στα προϊόντα του συνεταιρισμού, τα οποία διακινούνται σε υψηλής αισθητικής συσκευασίες, η κα Λάππα ανέφερε: «Δημιουργήσαμε μια σειρά προϊόντων μελιού, όπως το θυμαρίσιο, της λυγαριάς, της άγριοβελανιδιάς, της πεύκης, του ρείκιου κ.ά. Από τη σειρά των βιολογικών, παράγουμε μέλι από καστανιές και από παράγωγα μελισσοκομίας το εκχύλισμα πρόπολης, βασιλικό πολτό, και το παστέλι».

ypaithros.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...