ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΠΟ Nosema ceranae ΖΟΥΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΓΥΡΗ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΖΕΜΑ σερανα

Ο Δρ Lori Lach, Ανώτερος Λέκτορας της JCU, δήλωσε ότι η μελέτη συνέκρινε τις διατροφικές συνήθειες των υγιών μελισσών με εκείνους που μολύνθηκαν με το παράσιτο του Nosema ceranae .

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικόΜικροβιακή Οικολογία , οι ερευνητές έδωσαν πρώτα σε ομάδες μελισσών διαφορετικά είδη γύρης. Διαπίστωσαν ότι οι άρρωστες μέλισσες και όχι οι υγιείς μέλισσες ζούσαν περισσότερο όταν είχαν πρόσβαση στη γύρη που ήταν πιο θρεπτική, παρόλο που αύξησε επίσης τον αριθμό των παρασίτων που βρέθηκαν στο έντερο.


"Το πραγματικό ερώτημα τότε ήταν - όταν οι μέλισσες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν το δικό τους φαγητό, θα επιλέξουν το καλό για αυτούς;" δήλωσε ο Jade Ferguson, φοιτητής που διηύθυνε το πρόγραμμα για το πτυχίο Honors.

Η απάντηση ήταν ναι. Όταν δόθηκε η δυνατότητα να καλλιεργούνται τεχνητά λουλούδια είτε με γύρη υψηλής ποιότητας, με γύρη χαμηλότερης ποιότητας είτε με ζάχαρη, οι υγιείς μέλισσες δεν έδειξαν προτίμηση γύρης. Ωστόσο, δύο φορές περισσότερες μολυσμένες μέλισσες επέλεξαν τη γύρη υψηλότερης ποιότητας από τη γύρη χαμηλότερης ποιότητας.

"Το Nosema ceranae είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα παράσιτα ενήλικων μελισσών στον κόσμο και πολλές μελέτες έχουν διερευνήσει τις επιδράσεις του στη φυσιολογία των μελισσών. Είναι η πρώτη μελέτη που γνωρίζουμε για να διερευνήσουμε τις επιπτώσεις στη φυτική επιλογή", δήλωσε Δρ Lach.

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς οι μέλισσες διακρίνουν μεταξύ των γύρων διαφορετικής ποιότητας. Ωστόσο, οι επιλογές που κάνουν οι μέλισσες πιθανόν να επηρεάσουν τα τοπικά και τα καλλιεργημένα λουλούδια που επισκέπτονται. Τα λουλούδια ποικίλλουν σημαντικά στην ποιότητα της γύρης που προσφέρουν και συχνά ανταγωνίζονται για επικονιαστές. Τα παράσιτα φαίνεται να είναι ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει ποια λουλούδια επισκέπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...