ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΕ ΗΛΙΑΝΘΟ ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΜΒΑΚΙ.

Αποτέλεσμα εικόνας για κ. Καλφούντζος ΘΕΣγη

Ο συνεταιρισμός των Θεσσαλών αγροτών, σε συνεργασία με τον "ΘΕΣγάλα", ετοιμάζεται να βγάλει νέα προϊόντα στην αγορά. Οι νέες κατευθύνσεις στο χωράφι.

Τα επόμενά του βήματα τόσο στη συμβολαιακή γεωργία, όσο και στην αγορά της λιανικής, κάνει μέσα στο 2018 ο συνεταιρισμός των Θεσσαλών αγροτών «ΘΕΣγη», που σήμερα έχει 75 μέλη, με συνολικές καλλιεργούμενες εκτάσεις 35.000 στρεμμάτων.


Ο «ΘΕΣγη», από φέτος ξεκινά να επεκτείνει τα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας που ήδη κάνει με παραγωγούς στα κηπευτικά και τα όσπρια, και στον ηλίανθο, μία καλλιέργεια αναπτυσσόμενη, ενεργειακού προσανατολισμού, που απαιτεί χαμηλές εισροές(ποτίσματα, λιπάσματα) και η οποία αφήνει καλό εισόδημα στον αγρότη.

Ο Συνεταιρισμός, παράλληλα και μέσω της συνεργασίας που έχει με τον συνεταιρισμό των γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣγάλα», διαθέτει ήδη στα καταστήματα – παντοπωλεία «ΘΕΣ γάλα συν» άλευρα, ζυμαρικά και προϊόντα αρτοποιΐας ενώ πρόκειται μέσα στο 2018, σε συνεργασία με τον «ΘΕΣγάλα», να τοποθετήσει και νέα προϊόντα, στην κατηγορία των σνακς για πρωϊνό, όπως cookies και τύπου σάντουϊτς.

Ο «ΘΕΣγη» έχει στο σχεδιασμό του επενδύσεις σε αποθήκες, ψυγεία και συσκευαστήριο προϊόντων, ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, τις οποίες έως σήμερα δεν προχώρησε γιατί όπως εξηγεί ο κ. Καλφούντζος, δεν θέλουν να βασιστούν σε τραπεζικό δανεισμό. Ενδεχομένως, στην επόμενη διετία- τριετία, να τις επανεξετάσουν στο πλαίσιο των αναπτυξιακών προγραμμάτων που απευθύνονται σε ομάδες παραγωγών. Σημειώνεται ότι ο "ΘΕΣγη" είναι κερδοφόρος και το 2017 είχε τζίρο 4 εκατ. ευρώ, μειωμένο, λόγω της κάμψης των τιμών αγροτικών προϊόντων.

Ο «ΘΕΣγη», που συμμετέχει στο σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση των καλλιεργητικών προσανατολισμών των μελών του, θα εμπλουτίσει τα κηπευτικά, που είναι μία δυναμικά αναπτυσσόμενη ομάδα καλλιεργειών, με νέα προϊόντα που ανήκουν στα φυλλώδη λαχανικά.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού καλλιεργούν επίσης δημητριακά, βαμβάκι και όσπρια, ενώ το 90% των εκμεταλλεύσεων τους βρίσκονται στο νομό Λάρισας και αποτελούν περίπου το 8%-9% της συνολικά καλλιεργούμενης γης στο νομό.

«Γεγονός είναι ότι τα δημητριακά τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια υποχώρησαν λόγω κάμψης στις τιμές παραγωγού. Κάποια υποχώρηση υπήρξε και στο βαμβάκι αλλά εκτιμούμε ότι από φέτος και για τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει στροφή προς το βαμβάκι, λόγω του Μέτρου της απονιτροποίησης και του πριμ που προβλέπεται (σ.σ. υποβολή προτάσεων ως τις 16/2). Επίσης, εκδηλώνεται από παραγωγούς ενδιαφέρον για δενδρώδεις καλλιέργειες και γίνονται φυτεύσεις σε αμυγδαλιές, φουντουκιές και καρυδιές, ενώ αρκετοί παραγωγοί στρέφονται στα κηπευτικά παρότι είναι καλλιέργειες απαιτητικές καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου», επισήμανε ο κ. Καλφούντζος.
://voria.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...