ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.


Ο Ν. Παπαδόπουλος στην Ο.Μ.Σ.Ε.
Τα γραφεία της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρό της κ. Βασίλη Ντούρα επισκέφθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Ντούρας καλωσόρισε τον κ. Παπαδόπουλο και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του για τον κλάδο. Στη συνέχεια προχώρησε σε μια γενική ενημέρωση για τη δυναμικότητα του κλάδου που παραμένει παραγωγικός ακόμα και σε συνθήκες κρίσης.

Η μελισσοκομία στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία με 25.000 μελισσοκόμους, από τους οποίους περί τους 5.000 επαγγελματίες και οι υπόλοιποι ετεροαπασχολούμενοι και ερασιτέχνες. Το σύνολο των μελισσοσμηνών πλησιάζει τα 2.000.000 μελίσσια.

Ο κ. Ντούρας, σε αυτή την πρώτη συνάντηση, ενημέρωσε τον κ. Παπαδόπουλο για δυο βασικά θέματα-προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος:

Για τις τοποθετήσεις μελισσοσμηνών όπου το πρόβλημα εντοπίζεται στην ερμηνεία που δίνεται από τις δασικές υπηρεσίες στην έννοια «δημόσιος» δρόμος, καθώς ταυτίζουν όλους τους αγροτικούς και δασικούς δρόμους με την έννοια «δημόσιος» δρόμος.

Για τα μελισσοκομικά αυτοκίνητα ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία και να υπάρχει δυνατότητα της οδήγησης του αυτοκινήτου που μεταφέρει τα μελίσσια της οικογένειας από όλα τα μέλη της οικογένειας και η μεταφορά όλων των μελισσιών να μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε φορτηγό ανήκει στην οικογένεια.

Ο κ. Παπαδόπουλος άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος των μελισσοκόμων και δεσμεύθηκε αφενός να βοηθήσει στην επίλυση των παραπάνω αιτημάτων και αφετέρου να έχει τακτική επαφή με τον κλάδο.

Συζητήθηκε επίσης το νέο σχέδιο νόμου για τον αγροτικό συνδικαλισμό και ο κ. Παπαδόπουλος άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις του κ. Ντούρα τονίζοντάς του ότι η διαβούλευση συνεχίζεται και είναι βέβαιος ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό.

Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε και η δυνατότητα λειτουργίας Μελισσοκομικής Σχολής στη Λάρισα, στο πλαίσιο της αξιοποίησης- αναβάθμισης της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής.
eleftheria.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...