ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

8o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ .. 2-3 ΔΕΚ.2017 ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ..ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ 

ΜΕΛΗ: Β. Ντούρaς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας. 
 Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών. 
 Κ. Καρατάσιου, Κτηνίατρος ΟΜΣΕ, Επόπτρια Μελισσοκομίας,
 Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα».

Μπείτε στον διαγωνισμό και 10 τυχεροί κερδίζουν.. εδω



ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρωινή Συνεδρία

Προεδρείο: Ν. Κατσαρός - Β. Ντούρας – Ν. Εμμανουήλ

10.00 - 10.15 Προσέλευση - Εγγραφές

10.15 – 10.30 Χαιρετισμοί

10.30 - 10.45 Το μέλι στην Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή. Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

10.45 – 11.15 Η νοημοσύνη των Φυτών και οι Μέλισσες. Α. Θρασυβούλου, Ομότιμος Καθηγητής Μελισσοκομίας ΑΠΘ

11.15 – 11.30 Ντόπιοι Πληθυσμοί Μελισσών και Γενετική Βελτίωση. Με Ποιον Τρόπο και σε Ποια Κατεύθυνση. Φ. Χατζήνα, Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας, Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"


11.30 – 11.45 Παγκόσμια Νομοθεσία και Ποιότητα Μελιού. Α. Θρασυβούλου, Ομότιμος Καθηγητής Μελισσοκομίας ΑΠΘ

11.45 – 12.00 Μελισσοκομικές Διαδρομές στην Κρήτη Μ. Μαυρουκλάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου, Μέλος ΔΣ ΟΜΣΕ

12.00 – 12.15 Δράσεις του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος και Πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την Μελισσοκομία. Μ. Τζιτζινάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ

12.15 – 12.30 Πιστοποιημένη Εκπαίδευση. Προστιθέμενη Αξία στον Επαγγελματία Μελισσοκόμο. Α. Μ. Γιάντση, Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ)

12.30 – 12.45 Μελισσολογία - Μελισσοκομία. Υπάρχουν Διαφορές; Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

12.45 – 13.00 Μελισσοτροφικά Φυτά της Ελληνικής Χλωρίδας. Δρ. Ν. Σαμαρίδης, Βοτανολόγος ΑΠΘ

13.00 – 13.15 Η Προσφορά των Μελισσών στον Άνθρωπο, το Περιβάλλον και την Οικονομία, Β. Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (Ο.Μ.Σ.Ε.)

13.15 -15.15 Στρογγυλό Τραπέζι «Επιχειρηματικότητα και Προώθηση του Μελιού και Προϊόντων του στην Ελληνική και τη Διεθνή Αγορά». Συντονιστής: Ν. Κατσαρός  Λ. Παπακωνσταντινίδης, Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝ.Δ.Υ. Ο.Ε.Υ)  Α. Σωτηριάδης, Πρόεδρος ΜΕΛΙΝΤΑ ΕΠΕ  Α. Μακρής, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ)  Β. Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (Ο.Μ.Σ.Ε.)  Γ. Πανονίδης, Γεωπόνος  Δ. Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος  Εκπρόσωποι Φορέων

15.15 -15.30 Ερωτήσεις

15.30 -15.45 Συζήτηση

15.45 Διάλειμμα Απογευματινή Συνεδρία Προεδρείο: Η. Χαλακατεβάκης, Δρ. Γ. Μπαλωτής, Κ. Καρατάσιου

18.00 – 18.15 Η Μελισσοκομία Σήμερα και τι Προσδοκούμε για το Αύριο. Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων 3

18.15 – 18.30 Τοπικές Ποικιλίες Μελιού και η Πιστοποίηση του Επαγγέλματος του Μελισσοκόμου, Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής, Γεωπόνος ΙΓΕ

18.30 – 18.45 Ποιο είναι το καλύτερο Μέλι. Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος ΟΜΣΕ, Επόπτρια Μελισσοκομίας

18.45 – 19.00 Η Επισήμανση του Μελιού, των Μελισσοκομικών Προϊόντων και των Προϊόντων με Μέλι. Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός MSc, Διευθυντής HELLASCHEM 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

Προεδρείο: Α. Τσουκαλάς, Ν. Κατσαρός, Ν. Ηλιόπουλος

10.15 – 10.30 Προσέλευση Συνέδρων

10.30 – 10.45 Νομοθετικό περιβάλλον για το συσκευασμένο μέλι. Θ. Κλαδά, Γενικό Χημείο του Κράτους

10.45 – 11.00 Σύγχρονες Μέθοδοι Ανάλυσης Νοθείας Μελιού. Γ. Σειραγάκης, Διευθυντής Food Allergens Laboratory

11.00 – 11.15 Ανοίγοντας τους Δρόμους του Μελιού στην Παγκόσμια Αγορά. Α. Ι. Τσουκαλάς, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού APIVITA

11.15 – 11.30 Διαδικασίες Εξαγωγής Μελιού και Προϊόντων του. Τζ. Σκοτίδη, Σύμβουλος Εξαγωγών και Διαχείρισης Εξαγωγικών Διαδικασιών

11.30 – 12.00 Οι ασθένειες της Μέλισσας και η Αντιμετώπιση τους. Β. Λιάκος, τ. καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ

12.00 – 12.15 Έλεγχος Ποιότητας, Χρόνου Ζωής, Νοθείας και Δόλιων Πρακτικών στο Βασιλικό Πολτό, τη Γύρη και σε άλλα Μελισσοκομικά Προϊόντα. Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός MSc, Διευθυντής HELLASCHEM

12.15 – 12.30 Πλεονεκτήματα και Χειρισμοί Ευρύχωρης Κυψέλης. Ι. Αλεξάκης, Μελισσοκόμος 12.30 – 12.45 Ελληνικός Συλλέκτης Δηλητηρίου Μελισσών. Ε. Μανδηλαράς

12.45 - 13.00 To Μελισσοκομικό Πάρκο της Anel - Honey Park, Κ. Βουδούρης, Γεωπόνος

13.00 - 13.15 Μέλι σε Σκόνη, Νέες Εφαρμογές και Αξιοποίηση της Υπεραξίας των Πολύτιμων Στοιχείων του. Χ. Μαντάς, MSc Μηχανικός Βιοσυστημάτων
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...