ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.5 ΤΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΟΔΟΥΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Στόχος να πληρώνονται διόδια και να μην επιβαρύνεται το παράπλευρο οδικό δίκτυο - Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών που προαναγγέλλουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Στη Διαύγεια δημοσιεύθηκε σήμερα το ΦΕΚ του υπουργείου Μεταφορών που βάζει απαγορευτικό στην κίνηση φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων στα μεγαλύτερα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.


Στην απόφαση περιλαμβάνονται 111 τμήματα εθνικών οδών νέων και παλαιών, παράπλευρες οδοί και τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Περιλαμβάνονται, μάλιστα, και τμήματα δρόμων μέσα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Το υπουργείο Υποδομών είχε για πρώτη φορά ανακινήσει το θέμα το Νοέμβριο του 2016 κόβοντας τότε τα πρώτα πρόστιμα σε επαγγελματίες οδηγούς.

Σύμφωνα με την απόφαση, στους παραβάτες οδηγούς θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ τα οχήματα θα ακινητοποιούνται. Η απόφαση προβλέπει (κάποια στιγμή, κατόπιν μελέτης) την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης στις απαγορευμένες διαδρομές, έχει ωστόσο άμεση ισχύ.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι η απαγόρευση ισχύει για «το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας» και γίνεται «για λόγους οδικής ασφάλειας, προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των χρηστών των οδών αυτών καθώς και την αποτροπή της επιβάρυνσης και υποβάθμισης του εγγύς οικιστικού περιβάλλοντος, όπως και της έντονης καταπόνησης και ταχείας φθοράς του οδοστρώματος του οδικού δικτύου».

Η δημοσίευση του ΦΕΚ αυτού αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των επαγγελματιών οδηγών εκπρόσωποι των οποίων έχουν προαναγγείλλει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
protothema.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...