ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΛΙ ..ΕΝΑ POWERFOODS ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για μελι ληθαιον μελι

Το μέλι είναι ένα από τα παλαιότερα γλυκαντικά της γης. Ευτυχώς για εμάς, έχει επίσης πολλά οφέλη και χρήσεις για την υγεία. Το μέλι είναι τόσο καλό,που το έχουμε συμπεριλάβει στη λίστα των powerfoods που πρέπει να βρίσκονται στην κουζίνα μας!

Οφέλη για την υγεία:

1. Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων:
Το μέλι περιέχει φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου ορισμένων καρκίνων και καρδιακών παθήσεων.

2. Μειώνει τα έλκη και άλλες γαστρεντερικές διαταραχές:
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει διαταραχές όπως έλκη και βακτηριακή γαστρεντερίτιδα.

3. Αντιβακτηριακά και αντιμυκητιακά:
"Το μέλι είναι αντιβακτηριακό, επειδή οι μέλισσες προσθέτουν υπεροξείδιο του υδρογόνου", δήλωσε ο Peter Molan, διευθυντής της μονάδας έρευνας μελιού στο πανεπιστήμιο του Waikato στη Νέα Ζηλανδία. Αυτό συμβάλλει στην απίστευτα μεγάλη διάρκεια ζωής του μελιού.

4. Αυξάνει την αθλητική απόδοση:
Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί αθλητές έτρωγαν μέλι και ξηρά σύκα για να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Αυτό έχει πλέον επαληθευτεί με σύγχρονες μελέτες, δείχνοντας ότι είναι ανώτερο στη διατήρηση των επιπέδων γλυκογόνου και τη βελτίωση του χρόνου ανάκτησης από άλλα γλυκαντικά.

5. Μειώνει τον ερεθισμό του βήχα και του λαιμού:
Το μέλι βοηθάει στο βήχα. Σε μία μελέτη με 110 παιδιά, μία δόση μέλι ήταν εξίσου αποτελεσματική με μια απλή δόση δεξτρομεθορφάνης για την ανακούφιση από το βήχα.

6. Ισορροπίζει τα 5 στοιχεία:
Το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική της Ινδίας για τουλάχιστον 4.000 χρόνια και θεωρείται ότι επηρεάζει θετικά και τις τρεις πρώιμες υλικές ανισορροπίες του σώματος. Λέγεται επίσης ότι είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της όρασης, της απώλειας βάρους, της θεραπείας της ανικανότητας και της πρόωρης εκσπερμάτωσης, των διαταραχών της ουροφόρου οδού, του βρογχικού άσθματος, της διάρροιας και της ναυτίας.

7. Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα:
Αν και το μέλι περιέχει απλά σάκχαρα, δεν είναι το ίδιο με τη λευκή ζάχαρη ή τα τεχνητά γλυκαντικά. Ο ακριβής συνδυασμός της φρουκτόζης και της γλυκόζης βοηθά το σώμα να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ορισμένα μέλια έχουν χαμηλό υπογλυκαιμικό δείκτη, οπότε δεν μεταβάλλουν το σάκχαρο του αίματός σας.

8. Θεραπεύει πληγές και εγκαύματα:
Η εξωτερική εφαρμογή του μελιού έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική για εξωτερικές πληγές. Θεωρείται ότι το αποτέλεσμα της ξήρανσης των απλών σακχάρων και η αντιβακτηριακή φύση του μελιού συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αυτό το αποτέλεσμα.

9. Είναι προβιοτικό:
Ορισμένες ποικιλίες μελιού έχουν μεγάλες ποσότητες φιλικών βακτηρίων. Αυτό περιλαμβάνει έως και 6 είδη γαλακτοβακίλλων και 4 είδη βιφιδοβακτηρίων. Αυτό μπορεί να εξηγήσει πολλές από τις μυστηριώδεις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού.

10. Βοηθά στη βελτίωση της επιδερμίδας:
Οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για το δέρμα και, όταν χρησιμοποιείται με άλλα συστατικά, το μέλι μπορεί επίσης να είναι ενυδατικό και θρεπτικό.

Πως μπορώ να ελέγξω το μέλι μου εάν είναι καλό;; Ο σωστός και επιστημονικός τρόπος ελέγχου του μελιού είναι μόνο μέσα από την χημική ανάλυση και όποιος προσπαθεί να σας πείσει το αντίθετο σίγουρα έχει κάτι να κρύψει...

Για να ελέγξετε το μέλι σας πατήστε εδώ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...