ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ.Mελισσοκόμοι και αρκούδες έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι με τις κυψέλες.
Τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως το μέλι είναι η αγαπημένη τροφή τους.

8 έως 25 κιλά τροφή την ημέρα χρειάζεται η κάθε αρκούδα.
Οι ενήλικες αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση χρειάζονται ημερησίως από 8 έως 25 κιλά τροφής ανάλογα με την εποχή, το 75% της οποίας είναι φρούτα,καρποί, ρίζες και χόρτα. Την διατροφή τους τη συμπληρώνουν με μέλι.

Για να το εξασφαλίσουν δεν διστάζουν να «επισκεφτούν» και μελισσοκομικές μονάδες, όταν τις συναντούν στο βουνό.

 Ένα από τα «θύματά» τους, ο Κομοτηναίος μελισσοκόμος Χαλίτ Χαλίλ Ιμπράμ. Θέλοντας να εξασφαλίσει και το καστανόμελο στην φετινή του παραγωγή μετέφερε τις κυψέλες του στα βουνά της Δράμας. Προνόησε κι άφησε ένα μικρό δείγμα κυψελών πριν μεταφέρει το σύνολό τους, δείγμα το οποίο οι αρκούδες έσπευσαν να καταστρέψουν. Ο έμπειρος μελισσοκόμος αναγκάστηκε να τοποθετήσει ηλεκτρικό φράκτη για να προστατέψει τις κυψέλες του, για την αγορά του οποίου κατέβαλε 500 ευρώ.

Συνολικά, μετρώντας τις απώλειες κι άλλων παραγωγών, υποστηρίζει πως καταστράφηκαν 35 κυψέλες καθώς σημειώθηκαν τουλάχιστον 7 κρούσματα με αρκούδα. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και στην περιοχή του Κέχρου στη Ροδόπη. «Του χρόνου θα πάω προετοιμασμένος από την αρχή» δηλώνει ο κος Χαλίτ Χαλίλ Ιμπράμ εξηγώντας πως η αρκούδα έχει μεγάλη δύναμη και με τα νύχια της καταστρέφει τις κυψέλες. «Πρέπει να σεβόμαστε τη φύση. Και οι αρκούδες είναι απειλούμενο είδος. 
Από την άλλη, όμως, πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας γιατί μια κυψέλη με μέλι κοστίζει 100-150 ευρώ και η αρκούδα καταστρέφει τουλάχιστον πέντε κυψέλες σε κάθε της επίσκεψη…»
ΕΡΤ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...