ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΤΟΥΡΟΝ ΜΕ ΜΕΛΙ.

παγωτό


Tο παρφέ αυτό είναι εξαιρετικά φίνο επιδόρπιο και συνάμα χαρακτηριστικά ισπανικό. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μοσχοβολάει αμύγδαλα και μέλι. Το παγωτό…εμπνέεται από το κρεμώδες μαντολάτο με το χρώμα της καραμέλας τουρόν είναι γνωστό παραδοσιακό ισπανικό γλυκό που παράγεται στην πόλη Χιχόνα, στις ακτές της Μεσογείου στα νότια της χώρας.

Υλικά

Για το παγωτό

250 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. τουρόν ( ισπανικό μαντολάτο )
9 κρόκοι αυγών
1 λίτρο κρέμα γάλακτος

Για την κρεμ ανγκλαίς

500 ml γάλα
1 λουβί βανίλια
1 λεμόνι
4 κρόκοι αυγών
100 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
250 ml κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα

φυλλαράκια δυόσμου
25 γραμμ. τριμμένα αμύγδαλα
κόκκινα μούρα
Εκτέλεση
Εκτέλεση

Για το παγωτό

Χτυπάμε με το σύρμα μέσα σε μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το τουρόν, το οποίο προηγουμένως έχουμε θρυμματίσει. Χτυπάμε σε μπολ μέσα σε μπεν μαρί, τα υλικά για πέντε λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Τέλος, βγάζουμε το μπολ από την μπεν μαρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε με σπάτουλα το μείγμα των κρόκων και το τουρόν στην κρέμα του γάλακτος και αναμειγνύουμε προσεκτικά. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη ένα δοχείο σε σχήμα παραλληλόγραμου, το γεμίζουμε με το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον τρεις ώρες στην κατάψυξη.

Για την κρέμα ανγκλέζ

Βράζουμε το γάλα με τη φλούδα του λεμονιού και το λουβί της βανίλιας. Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το γάλα που περνάμε από σουρωτήρι. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για δύο με τρία λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να μισοσφίξει και την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους. Το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει.

Κόβουμε το παρφέ τουρόν σε φέτες, το τοποθετούμε σε πιάτα και χύνουμε γύρω του λίγη κρέμα ανγκλέζ. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου, τριμμένα αμύγδαλα και μούρα.

Πηγή: www.tasty-day.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...