ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.

Πανελλήνιο Συνέδριο για τα βότανα θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Valis Resort από τις 5 έως τις 7 Μαΐου με τίτλο «Αρωματικά φυτά και βότανα, από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Το συνέδριο διοργανώνουν το Σωματείο  “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων” σε συνεργασία με τους φορείς, «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», που υλοποιεί δράσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού» με τίτλο: «Μάγνητες και ο Πολιτισμός των Γεύσεων», το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τοξικολογίας Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας.
Ξεκινώντας από τον Κένταυρο Χείρωνα και την αρχαιότητα, επιθυμούμε να αναδείξουμε τη χρησιμότητά τους για την ιατρική και την ευεξία, καθώς και τη μελέτη των προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης που συνεπάγεται η αξιοποίησή τους για την περιοχή μας.


  • Το Πανελλήνιο Συνέδριο θα εξετάσει το τεράστιο αυτό θέμα, σε επτά θεματικές ενότητες.
  • Η βοτανική στην αρχαιότητα
  • Η βοτανική στα νεότερα χρόνια
  • Αρωματικά φυτά και βότανα στην βιομηχανία φαρμάκων, τροφίμων και καλλυντικών
  • Καλλιέργειες και καλές πρακτικές στο χώρο των αρωματικών φυτών και βοτάνων
  • Βότανα του Πηλίου: Τουριστικές & Αναπτυξιακές Διαστάσεις
  • Τα βότανα στην εκπαιδευτική διαδικασία
  • Υγεία, Διατροφή, Αρωματικά φυτά και βότανα
Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι η Πρόεδρος των «Φίλων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου», Κερασία Μπαρτζιώκα Εκπαιδευτικός, Μουσειοπαιδαγωγός.
Επιστημονική Επιτροπή: Δρ. Αδρύμη-Σισμάνη Βασιλική, Δρ Δουλγέρη – Ιντζεσίλογλου Αργυρούλα, Δρ Καπανιάρης Αλέξανδρος, Δρ Κουρέτας Δημήτριος, Δρ Πρασσά Αννίτα. Οργανωτική Επιτροπή: Μπαρτζιώκα Κερασία, Τσούκας Νικόλαος, Χαμούλια Όλγα, Χάρλας Γεώργιος, Γραμματή Μακέλη, Αγγελόπουλος Νικόλαος, Κανταράκη Σοφία, Μπέκα Αποστολία, Παπαγγελή Φωτεινή, Πλαγεράς Αντώνιος, Θεοδώρου Μένη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...