ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για bee hive

Αγαπητοί κ. κ. Υπουργοί Ε. Αποστόλου και Γ. Σταθάκη

Με την παρούσα επιστολή σας ζητάμε να υποστηρίξετε την πλήρη απαγόρευση της ιμιδακλοπρίδης, της κλοθειανιδίνης και της θειομεθοξάμης και να υποστηρίξετε την πλήρη εφαρμογή του εγγράφου καθοδήγησης της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) για την εκτίμηση του κινδύνου των μελισσών για κάθε εφαρμογή φυτοφαρμάκων στην ΕΕ.

Το 2013, η Ευρωπαϊκή Ένωση, απαγόρευσε την επεξεργασία σπόρων ηλίανθου, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και εαρινών δημητριακών καθώς και ψεκασμό ελκυστικών καλλιεργειών πριν και κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας με νεονικοτινοειδή εντομοκτόνα. Ωστόσο, επιτρέπεται ένα ευρύ φάσμα χρήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) δημοσίευσε ορισμένες εκθέσεις που δείχνουν ότι οι υπόλοιπες εγκεκριμένες χρήσεις του ιμιδακλοπρίδης, της κλοθειανιδίνης και της θειομεθοξάμης είτε θέτουν υψηλό κίνδυνο για τις μέλισσες, είτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί υψηλός κίνδυνος.
Υπό το πρίσμα των πλέον πρόσφατων επιστημονικών στοιχείων και της σαφούς αξιολόγησης της EFSA, η ΕΕ πρέπει να αναλάβει επειγόντως δράση για την πλήρη απαγόρευση της ιμιδακλοπρίδης, της κλοθειανιδίνης και της θειομεθοξάμης.

Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές εξακολουθούν να απειλούνται στην Ευρώπη. Ενώ δεν μπορεί να κατηγορηθεί κανένας παράγοντας, η εξάλειψη των φυτοφαρμάκων που ενέχουν άμεσο υψηλό κίνδυνο για τους επικονιαστές είναι ένα κρίσιμο, εφικτό και αποτελεσματικό βήμα για την προστασία της υγείας τους.

Με εκτίμηση,
Οι Φίλοι των μελισσών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...