ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΕΛΙΩΝ ΑΠΟ BEE ZEYSΣτο βίντεο παρουσιάζεται o τρόπος επιλογής και η απόρριψη βασιλικών κελιών.
Η επιλογή των κελιών κανονικά γίνεται 10η μέρα μετά το εμβολιασμό πριν γίνει όμως η επιλογή στα κελιά πρέπει να τηρηθούν κατάλληλες συνθήκες της βασιλοτροφιας μια από αυτές είναι η θερμοκρασία ειδικά μετά το σφράγισμα των Β.Κ. . Όπως γνωρίζουμε 


η κατάλληλη θερμοκρασία είναι 34.5 - 35.5 ºC ,με μικρότερες η μεγαλύτερες θερμοκρασίες από αυτήν έχουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις στη βασίλισσα, έτσι αν πούμε ότι στους 34.5 - 35.5 ºC ( σφράγισμα εκκόλαψη Β.Κ. ) η βασίλισσα θα αποδώσει στο 100% ενώ στους 31ºC ( σφράγισμα εκκόλαψη Β.Κ. ) η απόδοση της βασίλισσας είναι στο 25% .
Ενδεικτικά:
στους 34.5 - 35.5 ºC η μάνες γεννάνε μέχρι 2100 αυγά το 24 ωρο
στους 37ºC μέχρι 1400 αυγά το 24 ωρο
και στους 31ºC 600 αυγά το 24 ωρο
Επίσης σε όσες βασίλισσες δεν τηρήθηκαν η θερμοκρασίες και κατά βάση μικρότερες (31ºC) με την πάροδο 25 - 40 ημέρες ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.
Η μόνη σωστή περίπτωση για σωστή θερμοκρασία της φωλιάς είναι η παρουσία αρκετού σφραγισμένου γόνου στο μελίσσι. Με παρουσία λίγου γόνου ο κίνδυνος εκκόλαψης του πριν την εκκόλαψη των βασιλικών κελιών άρα δεν θα διατηρήσουν σωστά τη θερμοκρασία. 

ΜΕ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΓΟΝΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ δηλαδή όλο το μελίσσι προέρχεται από την ίδια βασίλισσα έτσι θα έχουμε αξιόπιστες βασίλισσες. 

Ενώ κάνοντας φαινοτυπική προσομοίωση ενός δυνατού μελισσιού δηλαδή ενισχύοντας με γόνους πληθυσμούς παράγουμε κατώτερης ποιότητας βασίλισσες. Έτσι σε μελίσσι που κάναμε ενισχύσεις οι βασίλισσες που παράχθηκαν ήταν κατά 30mg ελαφρότερες επίσης ο αριθμός των σωλήνων ωοτοκίας στα ίδια μελίσσια κυμαινόταν στα 185 (+- 7.3 ) ενώ αντίστοιχα σε μελίσσι ολοκληρωμένο από μόνο του κυμαινόταν στα 207.6 (+- 7.4).
Περισσότερα info στο
www.beezeusblog.com
www.beezeusapiculture.com
www.facebook.com/beezeusapiculture/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...