ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ.Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί για μέλισσες και άλλα είδη η συνεχιζόμενη χρήση φυτοφαρμάκων, ζήτησε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Με γραπτή του ερώτηση ο Ευρωβουλευτής στάθηκε σε επιστημονικές έρευνες βάσει των οποίων προκύπτουν νέα στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους, ενώ αναφέρθηκε σε αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, όπου καταγράφεται πως ουσίες όπως οι κλοθειανιδίνη, ιμιδακλοπρίδη και θειαμεθοξάμη απειλούν σε μεγάλο βαθμό τις μέλισσες. Παράλληλα αναφέρθηκε σε έκθεση επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Sussex οι οποίοι σε συνεργασία με την Greenpeace τονίζουν πως τα νεονικοτινοειδή μπορεί να παραμείνουν σε γεωργικά εδάφη για πολλά χρόνια, οδηγώντας σε χρόνιες μολύνσεις.

Έκλεισε την ερώτησή του καλώντας την Επιτροπή να σχολιάσει τα στοιχεία, να εντείνει τους περιορισμούς στη χρήση φυτοφαρμάκων αλλά και να απαντήσει σε δημοσιεύματα βάσει των οποίων ασκούνται πιέσεις από βιομηχανίες και μηχανισμούς λόμπι για την άρση απαγορεύσεων στη χρήση συγκεκριμένων ουσιών.
kathimerini.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...