ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Φτιάχνω σαπούνι με μέλι και κερί

Το συγκεκριμένο σαπούνι ενυδατώνει βαθιά το δέρμα και φτιάχνετε με την ψυχρή μέθοδο. Οι θερμοκρασίες των μειγμάτων είναι 40°C και η υπελίπανση 5%.

Εργαλεία-σκεύη
Λαστιχένια γάντια
2 θερμόμετρα ζαχαροπλαστικής
Προστατευτικά γυαλιά
Κανάτα μικρή-μεγάλη
Μπλέντερ χειρός
Σπάτουλα

Υλικά
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
8 γραμμάρια κερί
10 γραμμάρια μέλι
79 γραμμάρια νερό
26γραμμάρια καυστικό νάτριο (καυστική σόδα)
1 κ. γλυκού χρώμα κόκκινο mica (προαιρετικά)

Παρασκευή σαπουνιού


Ζυγίζουμε την καυστική σόδα και το νερό.
Σε μεταλλικό ανοξείδωτο σκεύος έχουμε το νερό και ρίχνουμε σε αυτό την καυστική σόδα. (Έχουμε κρατήσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το νερό για να διαλύσουμε το μέλι).Περιμένουμε να μειωθεί η θερμοκρασία του διαλύματος της καυστικής σόδας.
Ζυγίζουμε τα λάδια.
Σε ένα μεταλλικό ανοξείδωτο σκεύος ζεσταίνουμε τα λάδια σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε στα λάδια και το κερί και αφήνουμε να λειώσει.
Σε μικρή ποσότητα από το νερό (2 μέρη μέλι -1 νερό) που έχουμε για τη συνταγή μας διαλύουμε το μέλι.
Ρίχνουμε το διάλυμα της καυστικής σόδας στο μείγμα ελαίων κεριού, όταν οι θερμοκρασίες των δυο μειγμάτων είναι ίσες (40°C).
Ανακατεύουμε το μείγμα με το μπλέντερ χειρός.
Προσθέτουμε στη μάζα του σαπουνιού το μέλι μετά το πήξιμο (trace) και πριν να το βάλουμε στο καλούπι και ανακατεύουμε. Προσέχουμε, όταν το προσθέτουμε, να μην είναι πολύ πηχτό το σαπούνι, γιατί το μέλι επιταχύνει την πήξη. Ανακατεύουμε καλά το σαπούνι για να μην έχει σημεία με μέλι που δε θα έχει ενσωματωθεί.
Την επόμενη μέρα ελέγχουμε το pH με τις ειδικές ταινίες ή με ηλεκτρονικό όργανο. Το σκεπάζουμε με χοντρό ύφασμα.
Μετά από δυο ημέρες το αφαιρούμε από το καλούπι και διορθώνουμε τυχόν ατέλειες με ένα μαχαίρι. Το αφήνουμε να ωριμάσει για δυο μήνες σε αεριζόμενο χώρο χωρίς υγρασία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...