ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΣΤΟΝ Ν.ΕΒΡΟΥ...ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗ.

Αποτέλεσμα εικόνας για dead bees in hive

Η παρατεταμένη ξηρασία και οι αρνητικές θερμοκρασίες για περισσότερο από 65 ημέρες προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές στα μελίσσια, τόνισε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κεντρικού Έβρου «ΚΥΨΕΛΗ» κ. Πασχάλης Χριστοδούλου.

«Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα μελίσσια τους, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ, υπάλληλοι του οποίου άρχισαν την καταγραφή των ζημιών από την περασμένη Πέμπτη», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Επικοινώνησα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ζανιά και μου ανέφερε ότι μόλις πάνε από την Περιφερειακή υπηρεσία του Οργανισμού τα πορίσματα τότε θα κάνουν μια ηλεκτρονική διασταύρωση των παραγωγών για το αν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους. Στη συνέχεια θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις. Εκτιμώ ότι Μάρτιο ή Απρίλιο αναμένεται να πληρωθούν οι αποζημιώσεις.

Οι ζημιές είναι μεγάλες και αναμένεται να ξεπερνούν το 80% για τον Έβρο. Επίσης μεγάλες ζημιές έχουν σε Δράμα και Ροδόπη. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΛΓΑ έχει να κάνει πολλές καταγραφές ζημιών αυτή την περίοδο στην περιοχή της Θράκης.

Πάντως επείγει η αντικατάσταση των πληθυσμών στα μελίσσια καθώς η αγροτική παραγωγή χωρίς μέλισσες προβλέπεται μειωμένη, αφού αυτές είναι που καλύπτουν ένα συντριπτικό ποσοστό επικονιασμού της φυτικής παραγωγής»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...