ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΛ.ΣΥΛ.ΛΑΡΙΣΑΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ψεκασμοι δενδρων

Έκκληση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Λάρισας προς τους δενδροκαλλιεργητές να μην ψεκάζουν με δηλητήρια κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Με σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Κ. Καλαπούτης τονίζονται τα εξής:

 Είναι γνωστό ότι οι μέλισσες εκτός από τα πολύτιμα προϊόντα που δίνει στους ανθρώπους, επιτελούν και μια πολύ σπουδαία και χρήσιμη λειτουργία που είναι η επικονίαση των φυτών και των δένδρων. 

Είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο από τους επιστήμονες ότι σε περιβόλια που κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας υπήρχαν μελίσσια στη γύρω περιοχή οι αποδόσεις τους σε καρπούς αυξήθηκαν κατακόρυφα και ειδικά σε αμυγδαλιές, αχλαδιές, βερικοκιές και ροδακινιές. 

Επομένως οι μέλισσες είναι σύμμαχος και βοηθός των αγροτών για να αυξήσουν την παραγωγή τους. Τα ίδια θετικά αποτελέσματα επέρχονται από την επικονίαση των μελισσών και σε ετήσιες καλλιέργειες. 

Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση στους δενδροκόμους να μην ραντίζουν με δηλητήρια κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας γιατί σκοτώνουν έναν πολύτιμο σύμμαχό τους που είναι η μέλισσα. 

Άλλωστε τα δηλητήρια κατά την ανθοφορία (όπως και όλοι οι γεωπόνοι γνωρίζουν και ενημερώνουν) δεν χρειάζονται. Όταν χρειαστεί να ραντιστούν τα δένδρα η καλύτερη ώρα είναι αργά το απόγευμα που δεν πετούν οι μέλισσες. Φίλοι δενδροκόμοι σας βοηθούμε, σεβαστείτε μας κι εσείς» καταλήγει η ανακοίνωση.
.eleftheria.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...