ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Αποτέλεσμα εικόνας για κίνδυνο αποκλεισμού 1000 περίπου Νέων Αγροτών

Τον κίνδυνο αποκλεισμού 1000 περίπου Νέων Αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας από το νέο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» λόγω χαμηλής κατανομής κονδυλίων στην εν λόγω Περιφέρεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνει η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, σε σχετική Ερώτησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως σημειώνει η Βουλευτής, παρά το γεγονός ότι το Πρόγραμμα για τους Νέους Αγρότες καταγράφει πολύ μεγάλη συμμετοχή στην Κεντρική Μακεδονία, το ποσό των μόλις 43,6 εκατ. ευρώ που κατανεμήθηκε στην Κεντρική Μακεδονία από τα συνολικά 241 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού για όλη τη χώρα, αρκούν για να καλύψουν μόνο 2.300 αγρότες από τους περίπου 3.300, που αιτούνται να μπουν στο πρόγραμμα.

Η Σερραία βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει σε εξορθολογισμό και σχετική ανακατανομή των καταβληθέντων ποσών ανά Περιφέρεια, προκειμένου πιθανά αδιάθετα ποσά από κάποιες Περιφέρειες να διοχετευθούν σε άλλες, που υπερκαλύπτουν τον στόχο.

Υπογραμμίζει δε ότι, εκτός από τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων αγροτών από το εν λόγω Πρόγραμμα, ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτοί να αποκλειστούν και από μελλοντικά προγράμματα εγκατάστασης νέων γεωργών, διότι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση έναρξης της αγροτικής δραστηριότητας.

Προσθέτει δε ότι η οποιαδήποτε λύση στο ανακύψαν πρόβλημα, θα πρέπει να δοθεί αμέσως, πριν οριστικοποιηθούν οι πίνακες των ενταγμένων Νέων Γεωργών.
Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...