ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΚΕΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ bee ZEYΣ.Για την παραγωγή των φύλλων κηρήθρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΚΕΡΙ ΜΕΛΙΣΣΑΣ από το μελισσοκομίο μας με δικό μας κλίβανο ατμού.

Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ είναι μια σημαντική διαδικασία γιατί σύμφωνα απο δείγματα που έχουν ληφθεί από φύλλα κηρήθρας στην αγορά ΜΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΩΝέχουν βρεθεί θετικά σε βακίλου larvae, alvei, στεπτόκοκκος pluton, μύκητα Ascosphaera apis κτλ βγήκαν θετικά.
Για να είμαστε σίγουροι ότι πέρνουμε κερί απαλλαγμένο απο ασθένειες πρέπει να γίνει η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ του κεριού.

Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ επιτυνχάνεται σε κλίβανο ατμού σε 2,2bar στούς 127℃ για 2 ώρες και σε καμία περίπτωση με λιώσιμο κηρηθρών σε ατμό λανθασμένη αντίληψη.

Αφού ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΟΥΜΕ το κερί μας το κρατάμε λιωμένο στους 90℃ για 8 ώρες με αύτο επιτυγχάνουμε διαχωρισμό χρωστικων και ξένων ουσιών και για πιο καθαρό κερι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΕΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΛΛΩΝ ΚΗΡΗΘΡΑΣ

Τα φύλλα κηρηθρών γίνονται σε δύο φασεις

Κατά την πρώτη φάση γίνεται η παρασκευή ταινίας κεριού σε ρολό και το κερί περνάει απο 3 στάδια.

Ετσι έχουμε παροχή κεριού μέσω ενός τυμπάνου σε θάλαμο, όπου το κερί θερμαίνεται και συμπιέζεται και απο εκεί διοχετεύεται σε σχήμα ταινίας σε δύο παράλληλα ρολά για περισσότερη συμπίεση όπου τελικά μαζεύεται σε ρολό. Με τις δύο διαδοχικές συμπίεσης επιτυγχάνουμε να αυξήσουμε στο κερί την πυκνότητα του και την ελαστικότητα του.


Με όλα αυτά τα στάδια πρεσαρίσματος του κεριού έχουμε πετύχει να δώσουμε στο κερί μεγαλύτερη ελαστικότητα και μεγαλύτερες αντοχές στα φύλλα μας, σαν αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερες αντοχές σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες για παραμόρφωση των κελιών ή και σκίσιμο φύλλου ακόμα και κατά την φυγόκεντρησή του.

Κατά την δεύτερη φάση γίνεται απόδοση στην ταινία κεριού το σχήμα του μελισσοκομικού κελιού και την κοπή της στις απαιτούμενες διαστάσεις του φύλλου. Η απόδοση του σχήματος γίνεται με δύο τύμπανα με καλούπι κελιού που πρεσάρουν την ταινία.
bee ZEYΣ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...