ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ..ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗ ΘΑΣΟ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι κύριες πλουτοπαραγωγικές πηγές της ΘΑΣΟΥ είναι το μέλι

Το επεισόδιο «ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ. . . ΜΕΛΙ» της εκπομπής «Η ΕΡΤ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο νησί της ΘΑΣΟΥ. 
Στο όμορφο αυτό μέρος, οι κάτοικοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της ζωής χωρίς επαρκή, κατά τη γνώμη τους, βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό. 

Οι κύριες πλουτοπαραγωγικές πηγές της ΘΑΣΟΥ είναι το μέλι, τα δάση, τα μάρμαρα, η αλιεία, οι ελιές, κ. ά. Οι κάτοικοι, όμως, δηλώνουν ότι απαιτείται πλήρης αξιοποίηση όλων αυτών των πηγών για να μπορέσει το νησί να εξασφαλίσει μια πιο άνετη οικονομικά ζωή για τους ίδιους και για τις επόμενες γενιές. 

Επιπλέον, πρόκειται για μια γωνιά της ΕΛΛΑΔΑΣ με πολλές φυσικές ομορφιές. Παρόλα αυτά, ο τομέας του τουρισμού δεν είναι όσο ανεπτυγμένος θα έπρεπε. Απουσιάζει η κατάλληλη τουριστική υποδομή, γεγονός που καθυστερεί σημαντικά την πρόοδο και εξέλιξη του νησιού. 

Νεαρής ηλικίας κάτοικοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την στασιμότητα που παρατηρούν στον τόπο τους, και φαίνονται αποφασισμένοι να μείνουν και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

 Ο μελισσοκομικός συνεταιρισμός της ΘΑΣΟΥ αντιμετώπιζε από τη δεκαετία του 1970 και εξής, σοβαρό πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι μελισσοκόμοι συσπειρώθηκαν γύρω από ένα κοινό όργανο, κι έτσι έχουν βοηθηθεί αρκετά ως προς τη διάθεση της παραγωγής τους.

 Κάποια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση πρόσφερε ένα μικρό οικονομικό ποσό προς ενίσχυση του μελισσοκομικού συνεταιρισμού της ΘΑΣΟΥ, αλλά αυτό δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση των χρεών και πάγιων εξόδων του. 

Γι’ αυτό, μέσα από το βήμα αυτής της εκπομπής, οι παραγωγοί μελιού του νησιού απευθύνουν έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία γενικότερα, ώστε να γνωρίσει κάποτε ο κλάδος τους την άνθηση που αξίζει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...