ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΒΟΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνεταιρισμός Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης
Αύξηση των κερδών για τέταρτη συνεχή χρονιά καταγράφει ο Συνεταιρισμός Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Γ.Σ. κατά τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό στο Μικρόκαστρο, ο Συνεταιρισμός αύξησε τον τζίρο των δοσοληψιών του κατά 16,8% σε σχέση με την περσινή χρονιά ενώ εντυπωσιακή είναι και η συμμετοχή των παραγωγών στο συνεταιρισμό, αυξημένη κατά πενήντα ένα νέα μέλη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό 

των ενεργών μελών του Συνεταιρισμού στα 118 κατά το κλείσιμο του 2016. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Δημοσθένης Τυρεκίδης, τονίζοντας τους θετικούς καρπούς που φέρνει η προσπάθεια των ρόδων, της λεβάντας και άλλων αρωματικών φυτών, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και τη γεωργία της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση, προς την κατεύθυνση της μεγέθυνσης του συνεταιρισμού, υλοποιήθηκε την περασμένη χρονιά σχεδιασμός για την ανάπτυξη δεκατριών (13) νέων κωδικών πρωτογενών και δευτερογενών, με στόχο την αύξηση της ποικιλίας αλλά και της διαφοροποίησης των προϊόντων του Συνεταιρισμού.

Για την κάλυψη των αναγκών των αγορών του Συνεταιρισμού σε τελικά προϊόντα τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, υλοποιήθηκε το 2016 μέρος του προγραμματισμού για νέες φυτείες ρόδων, λεβάντας, ρίγανης, μελισσόχορτου κ.α.

Συνολικά φυτεύτηκαν περίπου 400 νέα στρέμματα φυτειών των προαναφερομένων φυτών κυρίως στην περιοχή Βοΐου, Γρεβενών και Καστοριάς, όπου επεκτείνονται και τα μέλη του Συνεταιρισμού.

Το προσεχές διάστημα θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε τέσσερις βασικές παραγωγικές κατευθύνσεις που θα αποτελέσουν και το βασικό κορμό του υπό έγκριση επιχειρησιακού Σχεδίου του Συνεταιρισμού.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε προς τα μέλη του Συνεταιρισμού η υποχρεωτική υπαγωγή των καλλιεργειών στο καθεστώς της βιολογικής γεωργίας, ώστε να διαφοροποιηθούν τα προϊόντα τους από τα αντίστοιχα μαζικής παραγωγής.

Εν όψει και των σχετικών αναπτυξιακών μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προγραμματίζεται η επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών για την έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Συνεταιρισμού.
.agrotypos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...