ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Άρχισαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Στο Αίγιο το πρώτο μπλόκο
Κλειστή για δύο ώρες έμεινε η Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Αιγίου από το πρώτο μπλόκο που έστησαν οι αγρότες της περιοχής. Μαζικό παρόν δίνουν από το πρωί στις εφετινές κινητοποιήσεις οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Αναμένεται κλιμάκωση έως την Πέμπτη.

Τα βασικά σημεία όπου θα στρατοπεδεύσουν τα τρακτέρ σε ότι αφορά τις δυνάμεις του πανελλαδικού συντονιστικού των μπλόκων, είναι ο κόμβος της Νίκαιας και η διασταύρωση Αργυροπουλίου στο ύψος της Μελούνας όπου θα συγκεντρωθούν οι αγρότες από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα. Φυσικά κινητοποιήσεις θα υπάρξουν και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

“Είμαστε έτοιμοι για τις κινητοποιήσεις. Το πρώτο ραντεβού έχει δοθεί στις 23 Ιανουαρίου. Στις 11 το πρωί θα πάμε με τα τρακτέρ μας στο δημαρχείο Βέροιας, όπου εκτός από τους αγρότες θα δώσουν το παρών και άλλοι φορείς. Μετά θα πάμε στην Κουλούρα”, τόνισε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Επίσης, επισήμανε ότι : “η κατάσταση δεν πάει άλλο. Έχει φθάσει στο απροχώρητο. Το ασφαλιστικό και η φορολογία δεν μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε. Παράλληλα υπάρχουν και μια σειρά από άλλα προβλήματα που πρέπει το σημαντικότερο να λυθούν, όπως τα εργατικά”, ολοκλήρωσε ο κ. Χαλκίδης.

Β. Μπούτας: «Από Δευτέρα θα υπάρξουν και τρακτέρ στους δρόμους»

«Υπάρχουν οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων. Από Δευτέρα θα υπάρξουν και τρακτέρ στους δρόμους»: με αυτά τα λόγια ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο FM 104", στις κινητοποιήσεις των αγροτών, που προγραμματίζονται από σήμερα Δευτέρα 23.

Διευκρίνισε επίσης ότι ο προγραμματισμός «αναπροσαρμόζεται ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές».

Πέρα από το στήσιμο μπλόκων, αγρότες θα προβούν και σε διαμαρτυρίες «σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ» όπως και σε τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, ενώ τρακτέρ θα μετακινηθούν σε πλατείες χωριών.

Στην ατζέντα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τον κ.Μπούτα, «το φορολογικό, το ασφαλιστικό, ο ΕΛΓΑ (…) η Κοινή Αγροτική Πολιτική» αλλά και αιτήματα που αφορούν τα κόκκινα δάνεια, το κόστος παραγωγής, το κόστος του πετρελαίου και την επιστροφή του φόρου των καυσίμων όπως και το κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος «που αυξήθηκε κατά 50% (…) και τον ΦΠΑ που πήγε στο 24%» σημείωσε ο κ.Μπούτας.


Σημαντικό αίτημα τόνισε πως είναι και η θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού, καθώς και αφορολογήτου στο ύψος των «12.000 ευρώ ανά άτομο με 2.000 ανά παιδί, δηλαδή σε μια οικογένεια με δύο παιδιά να είναι 30.000 ευρώ».

Οι κινητοποιήσεις αφορούν, τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μπούτα και τον κλάδο της κτηνοτροφίας τόσο για «τα προβλήματα που υπάρχουν από παλαιότερα, όσο και για πρόσφατα με την κακοκαιρία», ενώ συμπεριλαμβάνονται και αιτήματα που άπτονται της παραγωγής κρασιού και της φορολόγησης του: «όταν ένα κιλό σταφύλι κάνει 30 λεπτά και ένα κιλό κρασί έχει φόρο 30 ακόμη λεπτά, είναι δώρον άδωρον να καλλιεργήσεις» καταλήγει ο κ. Μπούτας και απευθύνει κάλεσμα και στους πολίτες και ειδικότερα «τα λαϊκά στρώματα» να «είναι συμπαραστάτες» στον αγώνα των αγροτών.

Στο μπλόκο της Νίκαιας την Πέμπτη οι Τρικαλινοί αγρότες.

Στις 26 Ιανουαρίου οι αγρότες των Τρικάλων ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους από τη Λάρισα και την Καρδίτσα στο μπλόκο της Νίκαιας. Τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «ΑΝΟΙΞΗ» ενημέρωσαν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου για την απόφασή τους να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, με κάθοδο των τρακτέρ την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου (η αρχική απόφαση για μπλόκα στις 23 Ιανουαρίου μετατέθηκε χρονικά λόγω κακοκαιρίας).

Με βασικά προβλήματα των αγροτών το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής τα μέλη των αγροτικών συλλόγων και της Τρικαλινής Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν και στα ιδιαίτερα προβλήματα των αγροτών στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι δεν αποζημιώθηκαν ακόμη οι αγρότες για τις ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου και μίλησαν για την πρόσφατη κακοκαιρία που ολοκλήρωσε την καταστροφή.

Στο μεταξύ, κάλεσαν όλους τους αγρότες των Τρικάλων να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να στηρίξουν το μπλόκο της Νίκαιας. Για αυτό το σκοπό το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές συσκέψεις.

Με δύο προσυγκεντρώσεις θα μεταβούν την Πέμπτη στο μπλόκο της Νίκαιας. Η πρώτη προσυγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Μεγαλοχωρίου και η δεύτερη στις 11:30 το πρωί στη Φαρκαδόνα.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών των Τρικάλων.

Τέλος, η ακριβής μορφή της κινητοποίησης, εάν δηλαδή θα κλείσει η εθνική οδός ή αν θα τοποθετηθούν τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου θα αποφασιστεί στη συνέλευση του μπλόκου την Πέμπτη.

Ξεκινούν κινητοποιήσεις στην Κρήτη

Ανοίγει από σήμερα Δευτέρα ο κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Κρήτη, με τρία συνολικά σημεία συγκέντρωσης.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, καλεί τους αγρότες του νομού σε συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12 το μεσημέρι.

Παράλληλα, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων καλεί σε συγκέντρωση και μπλόκο με τα τρακτέρ στον κόμβο των Πραιτωρίων στις 10 το πρωί.

Τέλος, Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ στις 10.30 το πρωί.

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, ενώ οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Στην Αχαΐα, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Βεσκούκης «αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να ξεκινήσουμε».

Στην Αιγιαλεία, ο τοπικός αγροτικός σύλλογος έχει προγραμματίσει σήμερα το πρωί, στις 10:00, συγκέντρωση στην Παιναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, όπου εκεί θα αποφασισθεί το αν θα γίνει αποκλεισμός του δρόμου.

Στην Ηλεία, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση αύριο το πρωί στις 10:00 στη θέση Λατίφι Αμαλιάδας, που βρίσκεται στη διασταύρωση με την εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η Παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών «Μπλόκο Κεφαλόβρυσου» έχει αποφασίσει για σήμερα το πρωί στις 11:00 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Βόνιτσας.

Ακόμη, έχει αποφασισθεί η παράταξη γεωργικών μηχανημάτων σε κεντρικά σημεία σε όλες τις αγροτικές περιοχές. Η αρχή αναμένεται να γίνει στις τοπικές κοινότητες Κατοχή και το Ευηνοχώρι, που βρίσκονται κοντά στο Μεσολόγγι.
paseges.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...