ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ BIOΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.Wisconsin-Stout ΓΙΑ ΝΕΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΡΟΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Μια πλάκα καλλιέργειας από ένα UW-Stout βιοτεχνολογίας εργαστήριο δείχνει, στα αριστερά, οι άχρωμο βακτήριο Serratia marcescens στέλεχος sicaria ανακαλύφθηκε από πανεπιστημιακούς ερευνητές.  Στα δεξιά, για λόγους σύγκρισης, είναι ένα άλλο είδος βακτηριδίων.

Ο καθηγητής βιολογίας του Wisconsin-Stout και οι μαθητές του μπορεί να έχουν κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στην προσπάθεια να προσδιορίσει γιατί οι κυψέλες μελισσών πεθαίνουν κατά τη διάρκεια των χειμώνων στην Άνω Midwest.


Ο Καθηγητής Βιολογίας Jim Burritt και οι μαθητές του έχουν δημοσιευσει έρευνα για ένα νέο στέλεχος του βακτηρίου που ονομάζεται Serratia marcescens στέλεχος sicaria. Επέλεξαν το όνομα sicaria, που σημαίνει δολοφόνος, και SS1 για συντομία.
Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι SS1 μπορεί να συμβάλει στη χειμερινή αποτυχία των αποικιών μελισσών. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι σημαντικό, διότι οι περισσότεροι μελισσοκόμοι της περιοχής μας εχουν χάσει πάνω από το μισό των κυψελών τους τον χειμώνα. Το ποσοστό  αποτυχίας τον χειμώνα ήταν υψηλό 80 τοις εκατό πρόσφατα », δήλωσε ο Burritt, ο ίδιος  μελισσοκόμος.
Καθηγητής Βιολογίας Jim Burritt εργάζεται στο ερευνητικό πρόγραμμα μελισσών.Το βακτήριο ήρθε στο φως κάτω από ένα μικροσκόπιο στο UW-Stout ως ερευνητές αναζήτησαν ένα διαφορετικό οργανισμό στο αίμα προέρχεται από άρρωστο μέλισσες στο Dunn County. Είδαν κάτι αναπάντεχο.
"Ήταν σαφές ψάχναμε κάτι διαφορετικό. Όπως κάναμε περισσότερες δοκιμές για τον οργανισμό, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι μπορεί να λειτουργεί με μια νέα απειλή για τις μέλισσες. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες σε βακτηριακά γενετικής και βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison, ο οποίος χρησιμοποιείται φασματομετρία μάζας και τρεις ανεξάρτητες, μεθόδων σε ολόκληρο το γονιδίωμα για να επιβεβαιωθεί ο οργανισμός αυτός δεν είχε περιγραφεί προηγουμένως στη βιβλιογραφία », δήλωσε ο Burritt.
Με ενδείξεις μιας πιθανής νέας ασθένειας των μελισσών, UW-Stout στη συνέχεια προσλαμβάνονται οι μελισσοκόμοι σε οκτώ δυτική-κεντρική Ουισκόνσιν και Ανατολικής επαρχίες Μινεσότα και έλαβε στήριξη από τις οργανώσεις της μελισσοκομίας Ουισκόνσιν και Μινεσότα για να παρέχουν δείγματα από 91 κυψέλες για δοκιμές.
Burritt και οι μαθητές του δοκιμασαν σε 3.219 μέλισσες και 1.259 ακάρεα Varroa destructor, που βρέθηκαν στις κυψέλες, μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Σεπτέμβριο 2016. SS1 βρέθηκε σε μέλισσες και τα ακάρεα από κάθε συμμετέχοντα νομών.
Τα δείγματα για τις μέλισσες, το 48 τοις εκατό ήταν θετικο στο νέο βακτήριο, συμπεριλαμβανομένων ένα πακέτο των μελισσών που αποστέλλονται από την άλλη περιοχή της χώρας. Το δείγμα για τα ακάρεα, το 76 τοις εκατό ήταν θετικο, των κυψελών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το 73 τοις εκατό είχαν το βακτήριο.
Η ανακάλυψη UW-Stout είναι ένα θετικό βήμα προς μια πιθανή λύση. "Αν και η μελέτη μας δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς winterkill μπορεί να σταματήσει, πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει μια σαφέστερη εικόνα για τις ασθένειες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μέλισσες. Η άποψη αυτή θα είναι σημαντική για την ανάπτυξη στρατηγικών τελικά να βοηθήσουν τις μέλισσες επιβιώσει το μακρύ μήνες του χειμώνα », δήλωσε ο Burritt.
Φοιτητής Jacob Hildebrand αποσύρεται μέλισσας αίματος, hemolymph.
"Η ευημερία των μελισσών και άλλων επικονιαστών είναι ζωτικής σημασίας για το οικοσύστημα μας, ένα υγιεινό περιβάλλον και την οικονομία μας", πρόσθεσε.
Μαζί με την εύρεση του νέου στελέχους του βακτηρίου, επίσης πρωτοποριακό στο πλαίσιο της μελέτης είναι η επιβεβαίωση ότι τα ακάρεα Varroa destructor φέρουν το βακτήριο SS1, είπε Burritt.Προηγουμένως, τα ακάρεα ήταν γνωστά μόνο για τη μετάδοση των ιών σε μέλισσες.
Οι οκτώ πόδια ακάρεα βαρρόα είναι περίπου το μέγεθος ενός σπόρου παπαρούνας, είπε Burritt."Με τη βοήθεια των φοιτητών, w e αναπτύξει μια μέθοδο για να αποκτήσουν αποτελεσματικά πληροφορίες πολιτισμού από πολλές ατομικές ακάρεα», είπε.
Ένας φοιτητής αποσύρει μελισσών αίματος σε ένα εργαστήριο βιοτεχνολογίας στο Jarvis Hall Επιστήμη Πτέρυγα.Οι μαθητές παίζουν βασικούς ρόλους
Η έρευνα, με το μαθητή συν-συγγραφείς Άννα Winfield, των Bloomer, και ο Τζέικ Hildebrand, της Menomonie, δημοσιεύτηκε 21 Δεκ στοPLoS ONE, ένα ομοτίμων ανοικτής πρόσβασης, σε απευθείας σύνδεση δημοσίευση για την επιστήμη και την ιατρική έρευνα. Η μελέτη, "Σήψη και απώλεια των αιμοκυττάρων σε μέλισσες," μπορεί να βρεθεί σε απευθείας σύνδεση .
Winfield αναπτύξει δύο δοκιμασίες προσυμπτωματικού ελέγχου για τον εντοπισμό SS1 βασίζεται σε βιοχημικές ιδιότητες. Αποφοίτησε με άριστα Μάη 2016 στην εφαρμοσμένη επιστήμη και είναι ένα μικροβιολογικό μεταπτυχιακός φοιτητής στο UW-La Crosse.
Hildebrand, ένας ανώτερος, οδήγησε τον έλεγχο των μελισσών αίματος, hemolymph, για την μόλυνση και προσδιορίζονται οι πρωτεΐνες στο αίμα που είναι σημαντικές για το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Οι πέντε άλλοι μαθητές UW-Stout αναγνωρίζεται στην δημοσιευμένη έρευνα. Είναι Morgan Ingold, της Waterford? Matheus de Jesus, της Βραζιλίας? Viviane Oshima, της Βραζιλίας? Brooke Sommerfeldt, από Park Falls? και Amber THUMS, της Butternut. Ο καθηγητής Στιβ Nold παρέχεται βοήθεια με τη βιοπληροφορική.
«Οι μελέτες των μελισσών στο UW-Stout απαιτούσε την έρευνα ιδέες, τους τόκους και τα χέρια του πολλούς μαθητές, και είχαμε την αφθονία του καθενός», δήλωσε ο Burritt.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το βακτήριο SS1 έχει 65 γονίδια που δεν υπάρχουν σε άλλα στελέχη του γένους Serratia, γεγονός που υποδηλώνει SS1 ήταν επιτυχής δανεισμού γενετικές πληροφορίες από άλλα βακτήρια.
Το 2014 Burritt και οι μαθητές του που δημοσιεύθηκε μια άλλη μελέτη στο PLoS ONE περιγράφοντας τη νέα τους τεχνική των αιμοκυττάρων προφίλ των κυττάρων του αίματος των μελισσών. Η τελευταία έρευνα βασίζεται στην προηγούμενη προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τη νέα μέθοδο προφίλ? μέλισσες έχουν μολυνθεί από SS1 βρέθηκαν να έχουν λιγότερα από τα κύτταρα του αίματος που υπερασπίζονται κατά των βακτηριακών λοιμώξεων, γεγονός που υποδηλώνει SS1 μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα των μελισσών ».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...