ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ MELINET ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ....

Αποτέλεσμα εικόνας για μελινετ
Το Melinet είναι μια δικτυακή κοινότητα που
βασικοί της στόχοι είναι :
Η προώθηση, Βελτίωση και Υποστήριξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας
άμεση επικοινωνία και πληροφόρηση των μελών
δυνατότητα εξέλιξης παράλληλα με τις ικανότητες και τις προσδοκίες των μελών
συνεχής ενημέρωση με δεδομένα από τα μέλη
συνεισφορές, παρατηρήσεις και ειδήσεις από τα υπόλοιπα μέλη/φορείς
άμεση επικοινωνία και πληροφόρηση με το κοινό

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από:
Την Ευρωπαική 'Ενωση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

(ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ)

Διαβαστε τα στοιχεια και θα ηθελα τα σχολια σας εδω..Αριθμ. 1199/83524 – ΦΕΚ Β 1819 – 02.07.2014

Καθορισμός των όρων, προϋποθέσεων, των δικαιολογητικών και του τρόπου πληρωμής της ενίσχυσης των δράσεων 1.2 «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet» και 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα», στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2014-2016.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
αποφασίζουμε:

Άρθρο 1
Σκοπός
Με την παρούσα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και ο τρόπος πληρωμής των δράσεων 1.2 «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet και 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2014-2016.

Άρθρο 2
Περιγραφή των δράσεων
A. Δράση 1.2 – «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet»
1. Ενισχύεται η ορθή λειτουργία, η συντήρηση και η αναβάθμιση της εφαρμογής του Melinet για την περίοδο από 01/09/2013 έως 31/08/2016 ως εξής:
i. εμπλουτισμός με ενημερωτικό και επιστημονικό υλικό, καθώς και με αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων, επιστημονικές δραστηριότητες, κ.λπ.
ii. ανάρτηση ανακοινώσεων για σημαντικά γεγονότα, όπως συνέδρια, εκθέσεις, ημερίδες,
iii. ανάρτηση προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στις δράσεις των προγραμμάτων μελισσοκομίας, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου που αφορά στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους,
iv. καταχώριση Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας,
v. λειτουργία βάσης δεδομένων για την εισαγωγή, επεξεργασία και ηλεκτρονική διαβίβαση των στοιχείων που αφορούν στην υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας, καθώς και στατιστικών στοιχείων σχετικών με τον κλάδο της μελισσοκομίας,
vi. δημιουργία και συντήρηση μητρώου μελισσοκόμων και μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ και Πληροφορικής του ΥπΑΑΤ, τα Κέντρα Μελισσοκομίας και τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.
vii. δημιουργία και ενημέρωση ειδικής μηχανογραφικής εφαρμογής για την καταχώριση και την επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων και κάθε άλλης απαραίτητης πληροφορίας σχετικά με την υλοποίηση των δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας (π.χ. Δράση 3.1-«Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων», Δράση 3.2-«οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», κ.λπ.), σε συνεργασία με τη Δ/νση Πληροφορικής του ΥπΑΑΤ,
viii. επικοινωνία των μελών του δικτύου μέσω forum,
ix. εμπορικές δραστηριότητες e-commerce (κανάλια διανομής, έρευνες αγοράς κ.λπ.),
x. συνδέσεις με Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. και Τρίτες-Χώρες για θέματα Μελισσοκομίας,
xi. αξιολόγηση των δράσεων του προγράμματος, καθώς και
xii. κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία σχετικά με τον κλάδο της μελισσοκομίας

2. Η εισαγωγή των στοιχείων και ο εμπλουτισμός της εφαρμογής με άρθρα, μελέτες, αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων κ.λπ., γίνεται ύστερα από έγκριση του Τμήματος Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας της
Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ. Η εισαγωγή στοιχείων που αφορούν σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, γίνεται κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης του ενδιαφερόμενου.

3. Το Τμήμα Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας συνεργάζεται με Ερευνητικά Ιδρύματα, Πανεπιστήμια, την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας και Μελισσοκομικούς Φορείς, για τον εμπλουτισμό του «Melinet» με στοιχεία που ενδιαφέρουν τους μελισσοκόμους, τους ενδιαφερόμενους για έναρξη μελισσοκομικής δραστηριότητας, αλλά και τους καταναλωτές.

Β. Δράση 6.1 – «Εφαρμοσμένη Έρευνα»
1. Ενισχύεται η κάλυψη μέχρι του 100% της δαπάνης υλοποίησης των ερευνητικών προγραμμάτων που θα κριθούν επιλέξιμα.

2. Τα εν λόγω προγράμματα μπορούν να είναι ετήσια ή πολυετή (μέχρι 3 έτη), τα αποτελέσματά τους να είναι άμεσα εφαρμόσιμα, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μελισσοκόμων και να μην έχουν αποτελέσει αντικείμενο παλαιότερης έρευνας.

3. Τα ετήσια ερευνητικά προγράμματα ολοκληρώνονται το αργότερο μέχρι την 31η Αυγούστου κάθε έτους, ενώ αντίστοιχα, τα πολυετή συνεχιζόμενα ολοκληρώνονται το αργότερο μέχρι την 31η Αυγούστου 2016.

Άρθρο 3
Ύψος Χρηματοδότησης
1. Σε εφαρμογή της αριθμ. 685/42702/31/03/2014 κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες ανάγκες του προγράμματος το ύψος της χρηματοδότησης για κάθε μία εκ των δύο δράσεων καθορίζεται ως ακολούθως:
ΔΡΑΣΗ ΕΤΟΣ
2014 2015 2016
Δράση 1.2 – Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας-Melinet 10.000 € 5.000 € 5.000 €
Δράση 6.1 – Εφαρμοσμένη Έρευνα 134.785 € 60.000 € 60.000 €

2. Για το έτος 2014, το ύψος της επιχορήγησης διαμορφώθηκε ως εξής:
α) Ποσό ύψους 55.000 € από τη δράση 1.4 – Στήριξη της προώθησης του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης και ποσό ύψους 19.785 € από υπόλοιπο της δράσης 1.1 – Δίκτυο Κέντρων Μελισσοκομίας, μεταφέρονται στη δράση 6.1 – Εφαρμοσμένη Έρευνα. Η συνολική δαπάνη για την εν λόγω δράση διαμορφώνεται σε 134.785 €.
β) Ποσό ύψους 5.000 € μεταφέρεται από τη δράση 1.4 – Στήριξη της προώθησης του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης στη Δράση 1.2 – «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet». Η συνολική δαπάνη για την εν λόγω δράση διαμορφώνεται σε 10.000 €.

3. Το 50% της παραπάνω δαπάνης βαρύνει τον ΚΑ 4324 του ΕΛΕΓΕΠ, ενώ το υπόλοιπο 50% της δαπάνης βαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα καλυφθεί από τον ΚΑΕ 5423 Φ29/110 (ΚΔ 09.01.02903).

4. Η αντίστοιχη δαπάνη για τα έτη 2015 και 2016 θα εγκριθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κάλυψη της Εθνικής συμμετοχής για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Άρθρο 4
Δικαιούχοι
1. Για την υλοποίηση της Δράσης 1.2 «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet» ορίζεται ως δικαιούχος το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

2. Για την υλοποίηση της Δράσης 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» μπορεί να οριστούν ως δικαιούχοι:
α) τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, εφόσον αυτά διαθέτουν την υποδομή, την τεχνογνωσία και το αναγκαίο προσωπικό για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος,
β) ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», Γενική Δ/νση Αγροτικής Έρευνας με τα Ινστιτούτα αρμοδιότητας του,
γ) το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ),
δ) Ομάδα Φορέων αποτελούμενη από το σύνολο ή μέρος των παραπάνω.

Άρθρο 5
Επιλέξιμες Δαπάνες
1. Επιλέξιμες δαπάνες για τη Δράση 1.2 «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet» καθορίζονται:
α) δαπάνες συντήρησης, αναβάθμισης, υποστήριξης κλπ του Server,
β) δαπάνες προμήθειας υλικών και λοιπών αναγκαίων αναλωσίμων,
γ) δαπάνες προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την υποστήριξη του δικτύου,
δ) απρόβλεπτα έξοδα (μέχρι 5% της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης).
2. Επιλέξιμες δαπάνες για τη Δράση 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» καθορίζονται:
α) δαπάνες για την προμήθεια εξοπλισμού και αναλωσίμων (π.χ. αντιδραστηρίων, εργαστηριακών υλικών, δειγμάτων, κ.λπ.), απαραίτητων για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος,
β) δαπάνες για οδοιπορικά κι εκτός έδρας αποζημιώσεις του απασχολούμενου προσωπικού (τακτικού ή έκτακτου) για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος. Οι δαπάνες αυτές είναι ανάλογες με τα προσόντα και σύμφωνες με τις ισχύουσες, κατά περίπτωση, διατάξεις,
γ) δαπάνες παροχής υπηρεσιών εξωτερικών εμπειρογνωμόνων κι επιστημονικών συνεργατών, καθώς και άλλες ανάλογες υπηρεσίες. Στην περίπτωση που οι εμπειρογνώμονες κι επιστημονικοί συνεργάτες είναι δημόσιοι υπάλληλοι, απαιτείται σύμφωνη γνώμη των αντίστοιχων Υπηρεσιών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,
δ) απρόβλεπτα έξοδα μέχρι 5% της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης και μέχρι συνολικού ύψους χιλίων πεντακοσίων Ευρώ (1.500 €), τα οποία προκύπτουν κατά την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος,
ε) κρατήσεις υπέρ φορέα μέχρι 5% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης,
3. Ο ΦΠΑ δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη.

Άρθρο 6
Διαδικασία επιλογής θεματολογίας Εφαρμοσμένης Έρευνας
Η διαδικασία επιλογής θεματολογίας για τη Δράση 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» είναι:
i. Τα Κέντρα Μελισσοκομίας και οι Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, ενημερώνουν τους μελισσοκόμους και μελισσοκομικούς φορείς της ζώνης ευθύνης τους σχετικά με την υλοποίηση της δράσης και αποστέλλουν στο Τμήμα Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας της Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ κατάλογο θεμάτων, τα οποία κρίνεται σκόπιμο να διερευνηθούν.
ii. Η αρμόδια Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ, εξετάζει και αξιολογεί τα σχετικά αιτήματα και συντάσσει κατάλογο με τα προτεινόμενα ερευνητικά προγράμματα.
iii. Στη συνέχεια με σχετική πρόσκληση η οποία αναρτάται στους ιστότοπους www.minagric.gr και www.melinet.gr, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ολοκληρωμένες προτάσεις,.

Άρθρο 7
Διαδικασία Επιχορήγησης
Α. Δράση 1.2 «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet»
1. Ο δικαιούχος φορέας (ΜΑΙΧ) μέχρι την 30η Νοεμβρίου κάθε έτους υποβάλλει προς τη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ σε δύο (2) αντίγραφα:
α) Αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 1 του Παραρτήματος Ι)
β) Απόφαση του φορέα για τον ορισμό υπεύθυνου για το έργο και του αρμόδιου για την υπογραφή των σχετικών με το πρόγραμμα δικαιολογητικών.
γ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα στην οποία θα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δράση δεν ενισχύεται από άλλη πηγή, ότι αποδέχεται τους όρους και προϋποθέσεις της επιχορήγησης, όπως περιγράφονται στις σχετικές εθνικές και κοινοτικές διατάξεις καθώς και ότι δεν θα χρησιμοποιεί τις δραστηριότητες που ασκεί για να προωθεί εμπορικά σήματα ή επωνυμίες επιχειρήσεων.

2. Ειδικά, για το έτος 2014 ο δικαιούχος φορέας (ΜΑΙΧ) υποβάλλει τα ανωτέρω δικαιολογητικά εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.

3. Η αίτηση, μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται παραπάνω, εξετάζονται από το Τμήμα Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας της Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ ως προς τα προβλεπόμενα στην παρούσα απόφαση, την επιλεξιμότητα και το ύψος των προβλεπομένων δαπανών, καθώς και ως προς το συνολικό ύψος της ενίσχυσης.

4. Η Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ εισηγείται στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την έκδοση απόφασης έγκρισης διάθεσης πίστωσης για την υλοποίηση της δράσης.

Β. Δράση 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα»
1. Οι δικαιούχοι φορείς μέχρι την 30η Νοεμβρίου κάθε έτους υποβάλλουν προς τη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ σε δύο (2) αντίγραφα:
α) Αίτηση ένταξης (Υπόδειγμα 1Α του Παραρτήματος ΙΙ)
β) Αναλυτική κατάσταση προβλεπόμενων δαπανών ανά επιλέξιμη δράση για το έτος ή τα έτη που αναφέρεται η αίτηση (Υπόδειγμα 2 του Παραρτήματος ΙΙ)
γ) Αναλυτική περιγραφή της υποβληθείσας πρότασης, προγραμματισμός εργασιών (χρονοδιάγραμμα – περιγραφή φάσεων – παραδοτέο υλικό ανά φάση και συνολικά)
δ) Απόφαση ορισμού του επιστημονικού υπεύθυνου για το έργο και του αρμόδιου για την υπογραφή όλων των σχετικών με το πρόγραμμα δικαιολογητικών
ε) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα, ότι η συγκεκριμένη δράση δεν έχει χρηματοδοτηθεί από άλλη πηγή καθώς και ότι αποδέχεται τους όρους και προϋποθέσεις της επιχορήγησης, όπως περιγράφονται στις σχετικές εθνικές και κοινοτικές διατάξεις.
στ) Αποδεικτικά σύναψης συνεργασίας, στην περίπτωση που το ερευνητικό πρόγραμμα θα εκπονηθεί από ομάδα φορέων.
ζ) Βιογραφικά σημειώματα του επιστημονικού προσωπικού που θα συμμετέχει στην υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος.

2. Ειδικά για το έτος 2014, το αργότερο εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης οι ερευνητικοί φορείς υποβάλλουν στη
Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ τα ανωτέρω δικαιολογητικά.

3. Για τα συνεχιζόμενα ερευνητικά προγράμματα, το αργότερο μέχρι την 30η Νοεμβρίου κάθε έτους, οι ερευνητικοί φορείς υποβάλλουν προς τη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ:
α) Αίτηση συνέχισης του εγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος (Υπόδειγμα 1Β του Παραρτήματος ΙΙ)
β) Έκθεση πεπραγμένων του προηγούμενου ή των προηγούμενων, κατά περίπτωση ετών
γ) Αναλυτική κατάσταση προβλεπομένων δαπανών ανά επιλέξιμη δράση για το έτος που αναφέρεται η αίτηση (Υπόδειγμα 2 του Παραρτήματος ΙΙ)

4. Η επιτροπή αξιολόγησης, η οποία συστήνεται σύμφωνα με το άρθρο 8 της παρούσας, συνεδριάζει εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής και αφού λάβει υπόψη:
α) την πληρότητα του ερευνητικού προγράμματος
β) την επιλεξιμότητα και το ύψος των προβλεπόμενων δαπανών
γ) τη συνολική χρονική διάρκεια του υποβληθέντος ερευνητικού προγράμματος συντάσσει πρακτικό, στο οποίο αναφέρονται οι φορείς που επιλέχθηκαν, η συνολική χρονική διάρκεια του προγράμματος, το συνολικό ύψος της επιλέξιμης δαπάνης ανά φορέα και τα αντίστοιχα ποσά ανά θέση δαπάνης για το πρώτο έτος και αιτιολογεί τυχόν απόρριψη λοιπών φορέων.

5. Στην περίπτωση υποβολής περισσοτέρων του ενός ερευνητικών προγραμμάτων με το ίδιο θέμα, η επιτροπή αξιολόγησης καλεί τον επιστημονικό υπεύθυνο καθενός από τα υποβληθέντα ερευνητικά προγράμματα, για επιπλέον διευκρινήσεις που θα διευκολύνουν την τελική αξιολόγησή τους.

6. Οι αιτήσεις για τη συνέχιση των πολυετών ερευνητικών προγραμμάτων επίσης αξιολογούνται από την επιτροπή αξιολόγησης, ως προς την πληρότητα του παραδοθέντος υλικού του προηγούμενου έτους και το ύψος των επιλέξιμων δαπανών. Στη συνέχεια συντάσσεται σχετικό πρακτικό για τη συνέχιση του ερευνητικού προγράμματος.

7. Τα πρακτικά της επιτροπής αξιολόγησης διαβιβάζονται στη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ του ΥπΑΑΤ, η οποία ενημερώνει εγγράφως όλους τους ερευνητικούς φορείς για την αποδοχή ή την απόρριψη του υποβληθέντος από αυτούς ερευνητικού προγράμματος.

8. Οι ερευνητικοί φορείς σε περίπτωση διαφωνίας, δύνανται να υποβάλλουν σχετική ένσταση για επανεξέταση του αιτήματός τους εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους. Η ένσταση υποβάλλεται στη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ κι εξετάζεται από την επιτροπή ενστάσεων, η οποία συστήνεται σύμφωνα με το άρθρο 8 της παρούσας, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την κατάθεσή της. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελεσίδικη.

9. Η Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ εισηγείται στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την έκδοση απόφασης για την έγκριση του νέου ερευνητικού προγράμματος ή τη συνέχιση του ήδη εγκριθέντος ερευνητικού προγράμματος, με τα αντίστοιχα επιλέξιμα ποσά ανά θέση δαπάνης.

Άρθρο 8
Σύσταση Επιτροπών
1. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σχετική εισήγηση της
Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ, συστήνεται τριμελής επιτροπή αξιολόγησης των υποβληθέντων ερευνητικών προγραμμάτων, αποτελούμενη από:
α) Έναν υπάλληλο της Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ του ΥπΑΑΤ, με τον αναπληρωτή του,
β) Έναν υπάλληλο της Δ/νσης Έρευνας του ΥπΑΑΤ, με τον αναπληρωτή του,
γ) Έναν υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας Ζώων του ΥπΑΑΤ, με τον αναπληρωτή του.

2. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σχετική εισήγηση της
Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ, συστήνεται τριμελής επιτροπή εξέτασης ενστάσεων, αποτελούμενη από:
α) τον Δ/ντή Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ, με τον αναπληρωτή του,
β) τον Δ/ντή Υγείας Ζώων, με τον αναπληρωτή του,
γ) τον Δ/ντή Έρευνας, με τον αναπληρωτή του.

3. Η επιτροπή εξέτασης ενστάσεων συνέρχεται όποτε παρίσταται ανάγκη και η απόφασή της είναι τελεσίδικη.

Άρθρο 9
Έλεγχοι
1. Για την ορθή εφαρμογή της παρούσας προβλέπεται η διενέργεια τακτικών και έκτακτων επιτόπιων ελέγχων στην έδρα των δικαιούχων φορέων.

2. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ και σχετική εισήγηση της Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ συστήνεται τριμελής επιτροπή ελέγχου, αποτελούμενη από:
i. Δύο υπαλλήλους της Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ του ΥπΑΑΤ, με τους αναπληρωτές τους,
ii. Έναν υπάλληλο της Δ/νσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον αναπληρωτή του.

3. Έργο της επιτροπής ελέγχου είναι η διενέργεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων με την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και οποτεδήποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

4. Για τη Δράση 1.2 «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet», κατά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων:
i.
Επαληθεύεται η πραγματοποίηση των αιτούμενων δαπανών και ελέγχεται η λειτουργικότητα του ιστοτόπου.
ii. Συντάσσεται σχετικό πρακτικό, σύμφωνα με το Υπόδειγμα 2 του Παραρτήματος Ι, το οποίο διαβιβάζεται στο Τμήμα Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας της Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ.
iii. Το πρακτικό ελέγχου υπογράφεται και από το νόμιμο εκπρόσωπο του ελεγχόμενου φορέα, ο οποίος λαμβάνει αντίγραφο αυτού.

5. Για τη δράση 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα», κατά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων:
i. Αξιολογείται η πορεία υλοποίησης του έργου, επαληθεύεται η πραγματοποίηση των αιτούμενων δαπανών, ελέγχεται η τήρηση του χρονοδιαγράμματος και η πληρότητα του παραδοθέντος υλικού.
ii. Συντάσσεται σχετικό πρακτικό, σύμφωνα με το Υπόδειγμα 3 του Παραρτήματος ΙΙ, το οποίο διαβιβάζεται στο Τμήμα Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας της Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ.
iii. Το πρακτικό ελέγχου υπογράφεται και από το νόμιμο εκπρόσωπο του ελεγχόμενου φορέα, ο οποίος λαμβάνει αντίγραφο αυτού.

6. Σε περίπτωση διαφωνίας, οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών. Η ένσταση υποβάλλεται στη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ και εξετάζεται εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την επιτροπή εξέτασης ενστάσεων. Η απόφαση της επιτροπής είναι τελεσίδικη.

7. Η διαδικασία ελέγχου ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

8. Η θητεία των παραπάνω επιτροπών ελέγχου είναι τριετής και λήγει την 31/08/2016.

Άρθρο 10
Δικαιολογητικά πληρωμής
Η αναγνώριση και εκκαθάριση της δαπάνης πραγματοποιείται από τη Δ/νση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ, δια της υποβολής φακέλου παραστατικών στοιχείων και δικαιολογητικών πληρωμής από τον δικαιούχο φορέα το αργότερο μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου κάθε έτους εφαρμογής της κάθε δράσης. Συγκεκριμένα:

Α. Δράση 1.2 «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet»
1. Τα δικαιολογητικά πληρωμής για την εκκαθάριση και καταβολή της επιχορήγησης της Δράσης 1.2 «Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet» είναι τα εξής:
i. αίτηση του δικαιούχου φορέα εις διπλούν, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπό του, στην οποία αναγράφεται το αιτούμενο ποσό πληρωμής (Υπόδειγμα 3 του Παραρτήματος Ι),
ii. συγκεντρωτική κατάσταση δαπανών σε δύο (2) αντίτυπα, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο του δικαιούχου (Υπόδειγμα 4 του Παραρτήματος Ι), στην οποία θα αναγράφονται οι δαπάνες κατά θέση και κατηγορία επιλέξιμης δαπάνης,
iii. αντίγραφο της σύμβασης ανάθεσης έργου μεταξύ του δικαιούχου φορέα και του αναδόχου (προσώπου ή/και φορέα) που δεσμεύεται για την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης – συντήρησης – υποστήριξης του Server,
iv. συνολική έκθεση πεπραγμένων του δικαιούχου φορέα σχετικά με την υλοποίηση της δράσης για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πληρωμής, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπό του,
v. πρακτικό ελέγχου της αρμόδιας επιτροπής, σύμφωνα με το Υπόδειγμα 2 του Παραρτήματος ΙΙ, για το έργο που υλοποιήθηκε,
vi. αναλυτικές καταστάσεις για κάθε κατηγορία επιλέξιμης δαπάνης, στις οποίες θα αναφέρονται τα συνημμένα δικαιολογητικά και οι δαπάνες. Οι εν λόγω καταστάσεις συνοδεύονται από παραστατικά δαπανών εξοφλημένα, όπως αυτά προβλέπεται να εκδίδονται κατά περίπτωση από τον Κώδικα Φορολογικών Βιβλίων και Στοιχείων (π.χ. τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, εξοφλημένα τιμολόγια – δελτία αποστολής, φορτωτικές, κ.λπ.),
vii. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος φορέας υποχρεούται από τον Κώδικα Φορολογικών Βιβλίων και Στοιχείων να τηρεί τα πρωτότυπα παραστατικά στο αρχείο του, οφείλει να το δηλώνει στην υποβληθείσα αίτησή του σε ειδική θέση που έχει προβλεφθεί για τον σκοπό αυτό και να αποστέλλει θεωρημένα ακριβή φωτοαντίγραφα των εν λόγω παραστατικών.
viii. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Β. Δράση 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα»
1. Οι πληρωμές επιχορήγησης της Δράσης 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» πραγματοποιούνται:
α) με χορήγηση προκαταβολής ποσού μέχρι 40% της συνολικής χρηματοδότησης και εξόφληση του υπολοίπου 60 % με την ολοκλήρωση του προγράμματος,
β) ανά τρίμηνο, με την υποβολή τριμηνιαίων φακέλων πληρωμής,
γ) εφάπαξ, με την υποβολή εξοφλητικού φακέλου.
2. Τα δικαιολογητικά προκαταβολής για επιχορήγηση της Δράσης 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» είναι τα εξής:
α) Αίτηση του δικαιούχου φορέα εις διπλούν, σύμφωνα με το Υπόδειγμα 4 του Παραρτήματος ΙΙ, υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπό του,
β) Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα του φορέα,
γ) Αντίγραφο της απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οποία καθορίζεται ο δικαιούχος της επιχορήγησης,
δ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του νομίμου εκπροσώπου του φορέα ότι δεν επωφελείται άλλης εθνικής ή κοινοτικής χρηματοδότησης, για την εκτέλεση των ενεργειών στα πλαίσια της εγκριθείσας δράσης, ούτε έχει υποβάλλει σχετική αίτηση,
ε) Εγγυητική επιστολή μιας εκ των αναγνωρισμένων τραπεζών της Ελλάδος, ποσού που αντιστοιχεί στο 110% του ποσού της αιτηθείσας προκαταβολής. Σε περίπτωση που ο χρηματοδοτούμενος φορέας είναι φορέας του Δημοσίου, δύναται να μην προσκομίσει την εν λόγω εγγυητική επιστολή, αλλά προσκομίζει απαραίτητα απόφαση ορισμού υπολόγου.
3. Τα δικαιολογητικά εξόφλησης της Δράσης 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» είναι τα εξής:
α) Αίτηση του δικαιούχου εις διπλούν, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπό του στην οποία αναγράφεται το αιτούμενο ποσό πληρωμής (Υπόδειγμα 5 του Παραρτήματος ΙΙ).
β) Συγκεντρωτική κατάσταση πραγματοποιηθεισών δαπανών εις διπλούν, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο του δικαιούχου φορέα (Υπόδειγμα 6 του Παραρτήματος ΙΙ), στην οποία θα αναγράφονται οι δαπάνες κατά θέση και κατηγορία επιλέξιμης δαπάνης.
γ) Συνολική έκθεση πεπραγμένων του δικαιούχου φορέα σχετικά με την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πληρωμής, υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπό του,
δ) Πρακτικό ελέγχου της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου, σύμφωνα με το Υπόδειγμα 3 του Παραρτήματος ΙΙ, για το έργο που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
ε) Ασφαλιστική και Φορολογική Ενημερότητα,
στ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα ότι δεν επωφελείται άλλης εθνικής ή κοινοτικής χρηματοδότησης, για εκτέλεση παρόμοιων ενεργειών του προγράμματος.
ζ) Αναλυτική κατάσταση δαπανών για κάθε κατηγορίας επιλέξιμης δαπάνης, στην οποία θα αναφέρονται και τα συνημμένα δικαιολογητικά με τα αντίστοιχα ποσά.
η) Παραστατικά δαπανών εξοφλημένα, όπως αυτά προβλέπεται να εκδίδονται, κατά περίπτωση, για επιτηδευματίες από τον Κώδικα Φορολογικών Βιβλίων και Στοιχείων (τιμολόγια ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια-δελτία αποστολής-φορτωτικές και λοιπά παραστατικά για την αγορά υλικών και εξοπλισμού).
θ) Για ημερήσιες αποζημιώσεις και μετακινήσεις: αναλυτική κατάσταση δαπανών, απόφαση ή εντολή μετακίνησης και όλα τα πρωτότυπα παραστατικά (εισιτήρια, κ.λπ.).

4. Με την ολοκλήρωση των ερευνητικών προγραμμάτων, τα τελικά αποτελέσματα και πορίσματα της έρευνας διαβιβάζονται στη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ το αργότερο μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Άρθρο 11
Κυρώσεις
1. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δε διαβιβάσει τα τελικά αποτελέσματα και πορίσματα της έρευνας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρούσα απόφαση, η Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ ενημερώνει σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν καταβάλλεται η ενίσχυση, έστω κι αν ο δικαιούχος έχει ήδη υποβάλλει φάκελο πληρωμής.

2. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμά του εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, η αρμόδια υπηρεσία ΟΠΕΚΕΠΕ δεν τού καταβάλλει την ενίσχυση, ενώ προβαίνει και σε ανάκτηση του συνόλου των ήδη καταβληθέντων ποσών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28 του Ν. 2520/1997 (Α΄/173), όπως ισχύει κάθε φορά.

3. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ένταξη της δράσης και σε άλλο πρόγραμμα για επιχορήγηση, ενημερώνεται εγγράφως η Δ/νση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να μην καταβληθεί η ενίσχυση και ο δικαιούχος αποκλείεται για τρία (3) χρόνια της εκ νέου συμμετοχής στην παρούσα δράση.

4. Στην περίπτωση που έχει ήδη καταβληθεί η ενίσχυση, η αρμόδια υπηρεσία ΟΠΕΚΕΠΕ προβαίνει σε ανάκτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28 του
Ν. 2520/1997 (Α΄/173), όπως ισχύει κάθε φορά.

Άρθρο 12
Γενικές Διατάξεις
1. Ο δικαιούχος φορέας υποχρεούται να χρησιμοποιεί τραπεζικό άτοκο λογαριασμό αποκλειστικά για όλες τις χρηματοοικονομικές πράξεις για την υλοποίηση των εγκεκριμένων δράσεων, τον οποίο ανακοινώνει στη
Δ/νση Πληρωμών Αγροτικών Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

2. Ο δικαιούχος φορέας υποβάλλει στη Δ/νση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ με κοινοποίηση στη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ λεπτομερή έκθεση πεπραγμένων με αναφορά στην χρησιμοποίηση των χορηγηθέντων κονδυλίων και τα αποτελέσματα των εν λόγω ενεργειών.

3. Όλα τα πρωτότυπα τιμολόγια θα πρέπει να φέρουν σφραγίδα, που θα αναγράφει ευανάγνωστα: «Έχει επιχορηγηθεί στα πλαίσια του «Καν(ΕΚ)1234/2007 Δράση 1.2 “Ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας – Melinet”» ή αντίστοιχα «Έχει επιχορηγηθεί στα πλαίσια του Καν. (ΕΚ) 1234/07 Δράση 6.1 – Εφαρμοσμένη Έρευνα».

4. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι υποχρεωμένος από τον Κ.Φ.Β. και Σ. να τηρεί πρωτότυπα παραστατικά στο αρχείο του, υποβάλλει σχετική υπεύθυνη δήλωση και φωτοαντίγραφα των παραστατικών νόμιμα επικυρωμένα, στα οποία έχει τοποθετήσει προηγουμένως τη σχετική σφραγίδα.

5. Τα τιμολόγια θα γίνονται δεκτά μόνο εφόσον είναι εξοφλημένα. Σε περίπτωση έκδοσης δικαιολογητικού δαπάνης «ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ», θα πρέπει αυτό να συνοδεύεται από εξοφλητική απόδειξη του εκδώσαντος, με την επωνυμία του, υπογραφή και ημερομηνία εξόφλησης.

6. Σε περίπτωση προμήθειας εξοπλισμού, ο δικαιούχος φορέας υποχρεούται σε αγορά καινούργιου, καθώς και στη διατήρησή του σε κατάσταση λειτουργική τουλάχιστον για πέντε (5) έτη από την προμήθειά του. Επίσης ο δικαιούχος φορέας υποχρεούται να τηρεί τη νομοθεσία περί προμηθειών που ισχύει και να προσκομίζει, εάν απαιτείται, τα σχετικά παραστατικά στον φάκελο πληρωμής του. Σε αντίθετη περίπτωση, επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις που αντιστοιχούν στο διπλάσιο της επιχορήγησης του εν λόγω εξοπλισμού.

7. Σε περιπτώσεις που προβλέπεται από τη φορολογική νομοθεσία παρακράτηση φόρου και χαρτοσήμου, υποβάλλονται τα σχετικά παραστατικά απόδοσης αναλυτικά.

8. Οι δαπάνες που ενισχύονται σύμφωνα με την παρούσα, αφορούν το χρονικό διάστημα από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι και 31ης Αυγούστου κάθε έτους εφαρμογής.

9. Όλες οι δαπάνες του χρηματοδοτούμενου φορέα θα καταχωρούνται διακεκριμένα και αναλυτικά στα λογιστικά βιβλία, ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων.

10. Όλα τα δικαιολογητικά και πρακτικά ελέγχου διατηρούνται στην αρμόδια, κατά περίπτωση, υπηρεσία για πέντε (5) τουλάχιστον χρόνια και παραμένουν διαθέσιμα για κάθε Εθνικό ή/και Κοινοτικό έλεγχο.

11. Φωτοαντίγραφα όλων των δικαιολογητικών υποβάλλονται από τον δικαιούχο φορέα ταυτόχρονα και στη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ.

12. Τα Παραρτήματα Ι και ΙΙ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 26 Ιουνίου 2014
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

——–

Διατάξεις: (Έχοντας υπόψη:)
1. Τις διατάξεις:
α) Της αριθμ. 685/42702/31/03/2014 κοινή υπουργική απόφαση, (ΦΕΚ Β΄/837), των Υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Πρόγραμμα για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2014-2016, σε εφαρμογή των Καν(ΕΚ) 1234/2007, 797/2004 και 917/2004».
β) Του άρθρου 62 παρ. 2 του Ν. 4235/2014 «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» (Α΄/32).
γ) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, όπως κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (Α΄/98).
δ) Τα άρθρα 21 και 22 του Ν. 2362/1995, «Περί Δημόσιου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις» (Α΄/247), όπως ισχύει.
ε) Τα άρθρα 13 έως 29 του Ν. 2637/1998 «Σύσταση Οργανισμού Πιστοποίησης Λογαριασμών, Οργανισμού Πληρωμών και ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, Οργανισμού Πιστοποίησης και επίβλεψης Γεωργικών προϊόντων, γενικών Διευθύνσεων και θέσεων προσωπικού στο Υπουργείο Γεωργίας και «Εταιρείας Αξιοποίησης Αγροτικής Γης» και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄/200), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
στ) Την παρ. 1 του άρθρου 29 του Ν. 3147/2003 (Α΄/135) «Ρύθμιση θεμάτων αγροτικής γης, επίλυση ζητημάτων αποκατασταθέντων και αποκαθισταμένων κτηνοτρόφων και άλλες διατάξεις».
ζ) Την αριθμ. 271562/2002 (ΦΕΚ Β΄/1042) απόφασης του Υπουργού Γεωργίας «περί εγκρίσεως του ΟΠΕΚΕΠΕ ως Οργανισμού Πληρωμής».
η) Την αριθμ. 282966/2007 (Β΄1205) κοινή απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Έγκριση του Κανονισμού Διαδικασίας Πληρωμών του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠ.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) των ενισχύσεων που βαρύνουν τον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ)».
2. Τους Κανονισμούς:
α) (EK) αριθ. 1234/2007 του Συμβουλίου «για τη θέσπιση κοινής οργάνωσης των γεωργικών αγορών και ειδικών διατάξεων για ορισμένα γεωργικά προϊόντα (Ενιαίος κανονισμός ΚΟΑ) (L 299), ιδίως τα άρθρα 105 έως 110.
β) (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 17ης Δεκεμβρίου 2013, «για τη θέσπιση κοινής οργάνωσης των αγορών γεωργικών προϊόντων και την κατάργηση των κανονισμών (ΕΟΚ) αριθ. 922/72, (ΕΟΚ) αριθ. 234/79, (ΕΚ) αριθ. 1037/2001 και (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συμβουλίου» (ΕΕ L 347/20.12.2013, σ. 671) και ιδίως την παρ. 2 του άρθρου 231.
γ) (ΕΚ) αριθ. 917/2004 της Επιτροπής, της 29ης Απριλίου 2004, για λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 797/2004 του Συμβουλίου για ενέργειες βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας (ΕΕ L 163/30.4.2004, σ. 83), όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει.
δ) (EE) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 17ης Δεκεμβρίου 2013, σχετικά με τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση και την παρακολούθηση της κοινής γεωργικής πολιτικής και την κατάργηση των κανονισμών (ΕΟΚ) αριθ. 352/78, (ΕΚ) αριθ. 165/94, (ΕΚ) αριθ. 2799/98, (ΕΚ) αριθ. 814/2000, (ΕΚ) αριθ. 1290/2005 και (ΕΚ) αριθ. 485/2008 του Συμβουλίου (ΕΕ L 347/20.12.2013, σ. 549).
ε) (ΕΚ) αριθ. 885/2006 της Επιτροπής, της 21ης Ιουνίου 2006, «για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1290/2005 του Συμβουλίου σχετικά με τη διαπίστευση των οργανισμών πληρωμών και άλλων οργανισμών και την εκκαθάριση των λογαριασμών του ΕΓΤΕ και του ΕΓΤΑΑ» (EE L 171 της 23.6.2006, σ. 90).
3. Το Π.Δ. 113/2010 «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους διατάκτες» (Α΄/194).
4. Το Π.Δ. 85/2012 «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (ΦΕΚ Α΄/141), όπως τροποποιήθηκε από το Π.Δ. 98/2012 (ΦΕΚ Α΄/160) και το άρθρο 1 αυτού αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Π.Δ. 118/2013 (ΦΕΚ Α΄/152).
5. Το Π.Δ. 86/2012 (ΦΕΚ Α΄/141) «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
6. Την αριθμ. C (2013) 5126/12-08-2013 εκτελεστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «σχετικά με την έγκριση των προγραμμάτων για τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων που υποβάλλουν τα κράτη μέλη σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συμβουλίου και τον καθορισμό της συνεισφοράς της Ένωσης στα προγράμματα αυτά», με την οποία εγκρίθηκε το μελισσοκομικό πρόγραμμα της χώρας «για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας» για την περίοδο 2014-2016.
7. Τη σχετική εισήγηση της Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ.
8. Την αρ. πρ. 2/84823/ΔΠΓΚ/7-10-13 έγκριση ανάληψης υποχρέωσης (ΑΔΑ: ΒΛΛ6Η-ΘΑΠ) συνολικού ύψους οκτώ εκατομμυρίων εξακοσίων πενήντα χιλιάδων Ευρώ (8.650.000,00 €), για την υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας» για τα έτη 2014, 2015 και 2016 (ΚΑΕ 5423, Φ29-110)».
9. Την αριθμ. πρ. 92/5417/15-01-2014(ΑΔΑ: ΒΙΨ6Β-ΞΨΣ) απόφαση δέσμευσης πίστωσης ποσού ύψους δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων εβδομήντα πέντε χιλιάδων Ευρώ (2.875.000 €) για την κάλυψη της Εθνικής συμμετοχής, στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2014.
10. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2014, πέραν αυτής που έχει εγκριθεί με την αριθμ. 685/42702/31/03/2014 (ΦΕΚ Β΄/837) κοινή υπουργική απόφαση,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...