ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ ΙΟΥΝΙΟΥ.

Ο Ιούνιος αποτελεί καθοριστικό μήνα για την ελληνική μελισσοκομία, καθώς είναι η περίοδος ανθοφορίας βασικών μελισσοκομικών φυτών όπως το θυμάρι, το έλατο, τα αγριοτρίφυλλα, το παλιούρι, η καστανιά, ο γλυκάνισος, η σμυρνιά, η φλαμουριά κ.ά, που δίνουν εξαιρετικής ποιότητας μέλι.

Την περίοδο αυτή, οι μελισσοκόμοι επικεντρώνουν τις εργασίες τους στην ποιότητα και τη διατήρηση της παραγωγικής δύναμης των μελισσιών.

Μετά τον Οκτώβριο, που συγκομίζεται ο μεγάλος όγκος του πευκόμελου, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού έχει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά στην ποσότητα μελιού που αποθηκεύεται στα μελίσσια.

Επίσης, υπερτερεί όλων των άλλων χρονικών περιόδων σε ποιότητα, κυρίως λόγω του θυμαρίσιου και ελατίσιου μελιού, καθώς και των μελιών που περίσσεψαν από την ανοιξιάτικη ανθοφορία και συμπληρώνονται αυτήν την περίοδο από διάφορες ανθοφορίες, όπως του παλιουριού και της σμυρνιάς (το πρώτο 15ήμερο του μήνα) ή των άγριων τριφυλλιών που φύονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.
.ypaithros.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...