ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Το παρόν, το μέλλον αλλά και το ενδεχόμενο περαιτέρω οργάνωσης με σκοπό να καλυφθεί το κενό οργάνωσης της Ελληνικής μελισσοκομίας συζητήθηκε σε συνάντηση Μελισσοκομικών Συλλόγων του άξονα της Εγνατίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.

Στη συνάντηση αυτή στην οποία συμμετείχαν μελισσοκομικοί σύλλογοι από τον Έβρο μέχρι τα Ιωάννινα, έγινε διεξοδική συζήτηση για τα χρονίζοντα και διαρκώς διογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της μελισσοκομίας, αλλά και τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά και δημιουργούν ένα δύσκολο και θολό τοπίο για τον Έλληνα μελισσοκόμο. Επισημάνθηκε η απουσία της οργανωμένης μελισσοκομίας από όσα συμβαίνουν και αφορούν άμεσα το μελισσοκόμο.

«Το τελευταίο δείγμα αυτής της απουσίας υπήρξε η εκκωφαντική σιωπή του «οργανωμένου κλάδου» στις δεσμεύσεις εισαγόμενης γύρης από τελωνειακές αρχές. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ελληνοποιήσεις μελιών, του βασιλικού πολτού, της γύρης και της πρόπολης, που δεν αφήνουν τον Έλληνα μελισσοκόμο να αμειφθεί σύμφωνα με τους κόπους του.

Την κατασπατάληση των Ευρωπαϊκών και Εθνικών επιδοτήσεων σε μη παραγωγικές δράσεις, την άρνηση δημιουργίας βασικών υποδομών στήριξης των μελισσοκόμων (Χλωρίδα, βασικός εξοπλισμός, κ.ά.), την ανοργάνωτη τοπική αγορά, αδυναμία εξαγωγών, αδυναμία μεταφοράς των προβλημάτων στα κέντρα αποφάσεων και το απροστάτευτο της εγχώριας παραγωγής», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Μελισσοκομικού Συλλόγου κεντρικού Έβρου «Η Κυψέλη».

Παράλληλα, υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι το κενό δημιουργήθηκε από την μη εκπροσώπηση του κλάδου.

Με βάση αυτή την κοινή διαπίστωση αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό, καθώς «τα προβλήματα είναι πολλά, οι προοπτικές είναι καλές αρκεί να αποδράσουμε από το λήθαργο που βρίσκεται ο κλάδο γεγονός που εξυπηρετεί λίγους και σίγουρα όχι τους μελισσοκόμους», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

agronews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...