ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ "ΣΟΦΟΙ".

Η Επιτροπή εισηγείται, μεταξύ άλλων, την ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα φορέα, δηλαδή το ΙΚΑ ή, εναλλακτικά, την ομαδοποίησή τους σε τρεις κύριους φορείς (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) με τον ΟΓΑ να παραμένει ως το ταμείο ασφάλισης των αγροτών.

Παράλληλα προτείνεται ενιαίος τρόπος υπολογισμού των εισφορών και των παροχών των Ταμείων, κάτι που συνεπάγεται αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ. Κάποιες πληροφορίες μιλούν για σενάριο αύξησης έως και 40% στις εισφορές ΟΓΑ ή, εναλλακτικά, αντιστροφή της αναλογίας τους από 7% που συνεισφέρουν οι αγρότες και 14% το κράτος που είναι σήμερα σε 14% αγρότες και 7% κράτος.

Επίσης, πάλι για τον ΟΓΑ, προτείνεται να επισπευσθεί, δηλαδή να από το 2020 (αντί για το 2026 που προβλέπεται τώρα) ο χρόνος κατάργησης της βασικής σύνταξης που έχει καθαρά προνοιακό χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι η βασική αρχή των προτάσεων είναι η μεγαλύτερη σύνδεση των εισφορών με το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων, η μείωση του διοικητικού κόστους λειτουργίας και η εξίσωση των παροχών για όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα από το πού εργάζονται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...