ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΙΑΝΗ.

Την καταστροφική τους μανία πάνω σε μελισσοκυψέλες ξέσπασαν άγνωστοι δράστες καταστρέφοντας εκατοντάδες μελίσσια που βρίσκονταν στην ορεινή περιοχή ανάμεσα σε Παύλιανη και Στρώμη.

Οι άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε μια μεθοδευμένη και καλά οργανωμένη ενέργεια προκαλώντας τεράστια καταστροφή και απόγνωση σε μικρομεσαίους μελισσοκόμους.

Συγκεκριμένα κατέστρεψαν πάνω από 1.000 μελίσσια είτε σπρώχνοντας τις κυψέλες στo γκρεμό, είτε κλείνοντας τις εισόδους προκαλώντας ασφυξία στις μέλισσες.

Η καταστροφή μάλιστα ήταν ολοκληρωτική και εκτείνεται σε μια μεγάλη απόσταση που φτάνει από την Παύλινη μέχρι τη Στρώμη και σε μια περιοχή που είχαν τοποθετήσει τις κυψέλες τους μικροί τοπικοί παραγωγοί, αλλά και μελισσοκόμοι από άλλες περιοχές, τόσο από την Φθιώτιδα, όσο και από την υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα η ζημιά δεν αφορά μόνο την φετινή παραγωγή αλλά και το ζωικό κεφάλαιο καθώς οι μέλισσες που εγκλωβίστηκαν στις κυψέλες πέθαναν από ασφυξία και ζέστη, ενώ ο πληθυσμός των κυψελών που ρίχθηκαν στους γκρεμούς είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεθεί και να συγκεντρωθεί.
Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...