ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΗΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.


Τα τελευταία χρόνια , αν και μηχανικός, είχα αρχίσει να ασχολούμαι με πάθος με τη γεωργία και τη λαχανοκομία και το 2009 αποφάσισα να αφοσιωθώ αποκλειστικά στο να φυτεύω λαχανόκηπους στις ταράτσες του Μπρούκλιν. Την επόμενη κιόλας χρονιά μάλιστα ίδρυσα την εταιρία μου Brooklyn Grange. Όταν ανέβηκα στη πρώτη μου ταράτσα για να φυτέψω τον πρώτο μου λαχανόκηπο κοίταξα γύρω μου και 
αντιλήφθηκα τις τεράστιες καλλιεργητικές δυνατοτητες που έδινε αυτό το τοπίο για όποιους, όπως και εγώ, αγαπούν τη γεωργία αλλά κι τη ζωή στη πόλη!


 Προσωπικά πιστεύω οτι η αστική καλλιέργεια μπορεί να γίνει μοχλός κοινωνικής αλλαγής, να βοηθήσει στην εκπαίδευση για το περιβάλλον και να τονώσει τον κοινωνικό ιστό, τη συνεργασία και την ομόνοια ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης.

 Δεν καλλιεργείτε όμως μόνο λαχανικά στις ταράτσες της Νέας Υόρκης αλλά λουλούδια και μέλισσες... Λιγότερα λουλούδια, περισσότερα λαχανικά. Έχουμε όμως ξεκινήσει μία έρευνα για να δούμε τί αποδίδει καλύτερα, το λουλούδι ή το λαχανικό στις ταράτσες.

Έχουμε σαράντα κυψέλες στη Νέα Υόρκη σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές ενώ μέχρι τώρα, με τη μέθοδο leasing, έχουμε υπενοικιάσει δύο τεράστιες ταράτσες έκτασης 11.000 τετραγωνικών μέτρων (11 στρεμμάτων) και έχουμε σχεδιάσει δεκάδες ταρατσόκηπους με λαχανικά διαφόρων μεγεθών για τους πελάτες μας. Κανείς από αυτούς δεν έχει παρατήσει το λαχανόκηπό του-κάτι που μας δίνει μεγάλη χαρά. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...