ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ" ΣΤΟ ΒΟΛΟ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρες 16.00-21.00, στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Παραλιακό, κτίριο Δελμούζου στο Βόλο.
Η εκδήλωση η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, διοργανώνεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (ΚΠΕΜ) στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία», αλλά και του ομότιτλου σεμιναρίου το οποίο θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί-μέλη του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά» που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η μεγάλη θρεπτική αξία του μελιού ήταν ήδη γνωστή από την αρχαιότητα, όπως αναφέρεται σε πολλά κείμενα. Έχουν ανιχνευθεί σε αυτό περίπου 180 στοιχεία υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητα στον άνθρωπο, ενώ περιέχει μόνο 23 θερμίδες σε ένα κουταλάκι του γλυκού. 


Αυτό που εντυπωσιάζει όμως δεν είναι τόσο τα επιμέρους συστατικά του μελιού, όσο η συνύπαρξη όλων αυτών των ουσιών και ο τρόπος με τον οποίο δρουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει αντιβακτηριδιακή δράση καθώς λόγω της χαμηλής σχετικά υγρασίας του, εμποδίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Ενώ έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση μελιού συμβάλλει στην γρήγορη αποκατάσταση της υγείας ατόμων που έπασχαν από λοιμώξεις.

Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικές περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη πολυάριθμων αρωματικών φυτών, που δημιουργούν χαρακτηριστικές ελληνικές ποιότητες μελιού που οφείλονται τόσο στη φυτική του προέλευση και την ιδιομορφίας του εδάφους, όσο και στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.

 Η πλούσια χλωρίδα της και η εδαφική ποικιλομορφία, δημιουργούν ένα μοναδικό διεθνώς οικότοπο για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας. Η αφθονία άγριων αρωματικών και αυτοφυών φυτών σε συνδυασμό μεταξύ τους, έχουν σαν αποτέλεσμα το Ελληνικό μέλι να ξεχωρίζει για τη διαύγεια, το χρώμα και την πλούσια γεύση του. 

Το εξαιρετικό άρωμα των ελληνικών μελιών έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά με αναλύσεις μεγάλου αριθμού δειγμάτων. Είναι ιδανικό για τη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου κάθε ηλικίας. Μέσα στο βομβαρδισμό των λεγόμενων «πλαστικών τροφών» το μέλι εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο φυσικές και υγιεινές τροφές.

Στην ημερίδα το κοινό θα ενημερωθεί για την κοινωνία της κυψέλης και τη σχέση αλληλεξάρτησης με τα φυτά, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους κινδύνους που απειλούν τις μέλισσες, καθώς και για την ποιότητα, την ασφάλεια των προϊόντων κυψέλης και για την εμπορική αξιοποίηση του μελιού.

Οι εισηγητές επίσης θα απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις και θα λύσουν απορίες του κοινού. Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί στα άτομα που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες της ημερίδας.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 24280/69040 και στο email: mail@kpe-makrin.mag.sch.gr (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «Μέλι» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο)».
agronews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...