ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΟΙ αγριομέλισσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τελουν υπό εξαφάνιση, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 19 Μαρτίου.
Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενη έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέρος του έργου της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) Ευρωπαϊκή Κόκκινη Λίστα των Μελισσών - Κατάσταση και Τάσεις των Ευρωπαϊκών Επικονιαστών (European Red List of Bees and the Status and Trends of European Pollinators (STEP) project).


Η εν λόγω έκθεση αποκαλύπτει ότι το 9,2% των ευρωπαϊκών ειδών αγρίων μελισσών απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ το 5,2% θεωρείται πιθανό να απειληθεί στο εγγύς μέλλον.
 
Επί του θέματος, ο Επίτροπος για το Περιβάλλον, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας Karmenu Vella, δήλωσε: «Η ποιότητα της ζωής - και το μέλλον μας - εξαρτάται από τα πολλά αγαθά και τις υπηρεσίες που παρέχει η φύση δωρεάν. Αν δεν αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια της παρακμής των άγριων μελισσών, και δεν υπάρξει επείγουσα δράση  για να το σταματήσουμε, μπορεί πράγματι να πληρώσουμε ένα πολύ βαρύ τίμημα»

Η Ευρώπη έχει μια φιλόδοξη στρατηγική για την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας και της υποβάθμισης των οικοσυστημικών υπηρεσιών στην ΕΕ μέχρι το 2020, και την επαναφορά τους, εφόσον είναι εφικτό.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στον δικτυακό τόπο για το περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 paseges.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...