ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΚΑΘΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.


Το µικρό σκαθάρι είναι ένα παράσιτο που εµφανίστηκε στην Αµερική το 1998 και στην Αυστραλία το 2002, όπου µεταφέρθηκε µέσω της ναυτιλίας από την Αφρική. 

Είναι υπεύθυνο για τη δηµιουργία µεγάλων προβληµάτων στο µελίσσι, προκαλώντας σηµαντική ζηµιά και καταστρέφοντας τελικά τον γόνο, τη γύρη και το αποθηκευµένο µέλι. Εάν η προσβολή του µελισσιού από το µικρό σκαθάρι είναι αρκετά βαριά, αναγκάζει τις µέλισσες να εγκαταλείψουν την κυψέλη. 

Επίσης το µικρό σκαθάρι δηµιουργεί µεγάλα προβλήµατα στο µέλι που βρίσκεται στις αποθήκες του τρύγου και είναι έτοιµο για την εξαγωγή καθώς µπορεί να µετακινηθεί, αποικήσει και επιµολύνει τους χώρους αυτούς σε µεγάλο βαθµό. 


Το ενήλικο σκαθάρι χαρακτηρίζεται από πολύ ικανή δυνατότητα όσφρησης αλλά και πτήσης σε µεγάλες αποστάσεις κι έτσι µπορεί να µεταφερθεί και να επιµολύνει µεγάλες εκτάσεις και άρα µεγάλο αριθµό µελισσιών σε σύντοµο χρονικό διάστηµα. 

Οι προνύµφες του σκαθαριού είναι το κυριότερο στάδιο µόλυνσης της κυψέλης διότι γεννιούνται µε µεγάλη συχνότητα και ποσότητα, µε αποτέλεσµα µε τη σίτιση και την αφόδευσή τους να προκαλείται ο αποχρωµατισµός και η ζύµωση του µελιού µέσα στην κυψέλη, το οποίο καθίσταται ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση από τον µελισσοκόµο.

Μέχρι σήµερα δεν έχει παρασκευαστεί το κατάλληλο χηµικό σκεύασµα και δεν έχει επινοηθεί αποτελεσµατική βιοτεχνική µέθοδος για την εξόντωση του συγκεκριµένου παρασίτου, µε αποτέλεσµα οι µελισσοκόµοι να καταφεύγουν σε άλλες λύσεις χρησιµοποιώντας διάφορα παρασιτοκτόνα και φυτοφάρµακα ή και παγίδες χωρίς όµως να έχουν πάντοτε ικανοποιητικά αποτελέσµατα. Μόνο µέτρο ανακούφισης φαίνεται προς το παρόν να αποτελεί η διατήρηση των συνθηκών υγιεινής κατά τη µελισσοκοµική πρακτική και η γνώση των φυσιολογικών χαρακτηριστικών του σκαθαριού προκειµένου να µειωθεί η ένταση προσβολής.


Οι κατασκευαστές κυψελών θα πρεπει να δουν το θεμα καλύτερα.
Οι παραγγελιες στο επομενο διαστημα θα ειναι μαζι με παγιδα για το μικρο
σκαθαρι.

Ας δουμε μερικα βιντεο,και να εχουμε υποψιν πως ειναι αυτος ο καινουργιος
εχθρος.


Κατασκευες,Παγιδα μεσα στην κυψελη.
Παγιδα εξω σε δενδροΜακαρι να βρεθει λυση σε ακομα ενα προβλημα.

ΜΗΤΣΟΣRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...