ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?? ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 28 ΦΕΒ.

«Διαβατήριο» στους Ελληνες παραγωγούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους στις διεθνείς αγορές -τόσο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και σε τρίτες- δίνει πρόγραµµα του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την προώθηση αγροτικών προϊόντων.
Οσοι θέλουν να συµµετάσχουν στο πρόγραµµα για το τρέχον έτος θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις του για φέτος µέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Φρούτα, λαχανικά, κρασί, λάδι, ελιές, µέλι, βιολογικά προϊόντα, γάλα, γιαούρτια, τυριά, κρέατα, επίσης προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ περιλαµβάνονται στις λίστες των προϊόντων που µπορούν να εξαχθούν.

Στα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, µανταρίνια, λεµόνια) στόχος είναι οι Ελληνες παραγωγοί να εστιάσουν σε ποικιλίες και υβρίδια αναγνωρισµένης αξίας που ζητούνται στις διεθνείς αγορές, µε ποικιλίες υπερπρώιµες και υπερόψιµες, ώστε να επιµηκυνθεί η περίοδος παραγωγής και εµπορίας µε όλες τις ευνοϊκές συνέπειες στη διανοµή των προϊόντων. Ανάλογη πολιτική ακολουθείται και για µια σειρά φρούτων, όπως είναι µήλα, φιρίκια, αχλάδια, κυδώνια, βερίκοκα, ροδάκινα, µούσµουλα, κεράσια, δαµάσκηνα, κορόµηλα, ρόδια. Αλλά και καρύδια, κάστανα, χαρούπια, φυστίκια Αίγινας, σύκα, τόσο φρέσκα όσο και ξερά, ακόµα και φραγκόσυκα.

Κρασί, σταφύλια, λάδι, ελιές, γάλα και γαλακτοκοµικά προϊόντα, όπως και κρέατα επίσης περιλαµβάνονται στις λίστες µε τα προϊόντα που έχουν πάρει βίζα για να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές και να αυξήσουν το εισόδηµα του Ελληνα παραγωγού.

Τα ΠΟΠ και ΠΓΕ (προϊόντα ονοµασίας προέλευσης και προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης) περιλαµβάνονται περισσότερα από 100 προϊόντα, όπως για παράδειγµα είναι:

Κρασί, Λάδι, Ελιές, Τυριά, Φρούτα, Λαχανικά, Ξηροί καρποί, Μέλι, Το αρνάκι και κατσικάκι Ελασσόνας,
Μαστίχα Χίου, Φάβα και ντοµατάκια Σαντορίνης, Κρόκος Κοζάνης, Οσπρια, Σταφίδα, Κουµ Κουάτ.

Επίσης στις λίστες µε τα βιολογικά προϊόντα περιλαµβάνονται από τα αρωµατικά φυτά και βότανα, µέχρι φρούτα, λαχανικά, λάδι, κρασί, γαλακτοκοµικά προϊόντα κ.λπ.

Οι ποικιλίες που προωθούνται.
Στόχος η ποιοτική αναβάθµιση της ελληνικής παραγωγής

Τα συγκεκριµένα προγράµµατα θέλουν να αναδείξουν συγκεκριµένες ποικιλίες οι οποίες έχουν ζήτηση στις διεθνείς αγορές και οι παραγωγοί να εξασφαλίσουν την εξαγωγή του προϊόντος τους.

Προγράµµατα διάρκειας από 1 έως 3 χρόνια
Το 70% φτάνει το ποσοστό της χρηµατοδότησης

Δικαίωµα υποβολής προτάσεων έχουν οι αντιπροσωπευτικές στον τοµέα τους Επαγγελµατικές και Διεπαγγελµατικές Οργανώσεις, δηλαδή επιχειρήσεις ιδιωτικές ή συνεταιριστικές, οµάδες παραγωγών, ΝΠΔΔ και συµπράξεις ή ενώσεις αυτών.

Τα προγράµµατα για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων σε αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τρίτων χωρών είναι κοινοτικά και «τρέχουν» στο πλαίσιο των Κανονισµών (ΕΚ) 3/2008 του Συµβουλίου και (ΕΚ) 501/2008 της Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα προγράµµατα αυτά έχουν διάρκεια από 1 έως 3 χρόνια, είναι συγχρηµατοδοτούµενα και ενισχύονται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 20% από εθνικούς και 30% από την ιδία συµµετοχή των δικαιούχων. Δηλαδή τα ποσοστά επιδότησης φτάνουν στο 70%.

Στόχος είναι η προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη διεθνή αγορά και οι προωθητικές ενέργειες αφορούν κυρίως εκστρατείες ενηµέρωσης, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, διαφηµιστικές καταχωρίσεις, συµµετοχή σε εκθέσεις, δηµόσιες σχέσεις, ενηµερωτικό υλικό, επισκέψεις στη χώρα µας εµπορικών αντιπροσώπων κ.ά.

Οι προτάσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων & Προώθησης Προϊόντων (Αχαρνών 2, ΤΚ 101 76), ενώ θα πρέπει να σηµειωθεί ότι η τελική έγκριση των προγραµµάτων πραγµατοποιείται από τις αρµόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πού θα απευθυνθώ
Περισσότερες πληροφορίες µπορούν οι ενδιαφερόµενοι να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου: 
www.minagric.gr (και συγκεκριµένα στη διαδροµή:
 Αγρότης-Επιχειρηµατίας/Προώθηση Καλλιεργειών, Εκτροφών & Γεωργικών Προϊόντων/Ενηµέρωση και Προώθηση Γεωργικών Προϊόντων). 
Ή στα τηλέφωνα: 210-2124039, 210-2124009, 210-212 4049, 210-2124008 και 210-2124033.

Εφη Καραγεώργου
ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...