ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ.

"Η Μελισσοκομία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα".
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, στις 10:00 π.μ. Παρόντες ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μόσχος Κορασίδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.Τα εγκαίνια του Μελισσοκομικού Εκθετηρίου, που ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο και μοναδικό στη χώρα μουσείο μελιού και προϊόντων μέλισσας, έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχου Κορασίδη, του προέδρου του Γεωπονικού Ινστιτούτου Φώτη Χατζημιχάλη, του βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζου, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του 

δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου και κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. «Ήρθε η ώρα το Τριανταφυλλίδειο κληροδότημα και το Κρατικό Κτήμα Βυτίνας να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν σημαντικό πόλο κατάρτισης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προσθέτοντας πως γίνεται πράξη το όραμα του μεγάλου ευεργέτη Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη και δημιουργείται στη Βυτίνα Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης.

 Ο υφυπουργός επισήμανε, πως με τη συνδρομή του Γεωπονικού Ινστιτούτου τα προγράμματα κατάρτισης, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, θα ξεκινήσουν άμεσα στο Κρατικό Κτήμα Βυτίνας, δίνοντας ζωή στη Γορτυνία και εκπαιδεύοντας με τον καλύτερο τρόπο, νέους ανθρώπους, που θέλουν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ τόνισε, ότι το Κρατικό Κτήμα Βυτίνας με την επανεκκίνησή του μπορεί και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

 Ο πρόεδρος του σωματείου φίλων Τριανταφυλλιδείου κληροδοτήματος Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, στον χαιρετισμό του δήλωσε ικανοποιημένος που έχει ξεκινήσει δυναμικά η αξιοποίηση του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας και συνεχάρη τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχο Κορασίδη, γιατί αναβιώνουν την Γεωργική Σχολή Βυτίνας, η οποία αποτελεί κέλευσμα του εθνικού ευεργέτη Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη. 

Το μελισσοκομικό εκθετήριο περιλαμβάνει αρχαίες κυψέλες και μελισσοκομικά εργαλεία για την παραγωγή κι επεξεργασία του μελιού, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη μελισσοκομική δραστηριότητα της ελληνικής επικράτειας στο παρελθόν. Το εκθετήριο είναι ανοικτό στο κοινό από τις 8:00 έως τις 16:00 μετά το μεσημέρι καθημερινά και Σαββατοκύριακα.
dikaiologitika.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...