ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ.

Είναι μία από τις συνταγές που έχουν μείνει αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων. Οι τηγανίτες με μέλι και φρέσκα (φρούτα εποχής) αποτελούν ένα ξεχωριστό σνακ.
Τι θα χρειαστείτε:
• 1 φλιτζάνι ζεστό νερό


• 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
• 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
• 3 κουταλιές σούπας μελι
• 1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
• 5 - 6 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
• Φυτικά έλαια για το τηγάνισμα
.Ζαχαρη
Πως θα το ετοιμάσετε:
Ανακατέψτε το νερό και το ζεστό γάλα και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύετε ελαφρά. Αφήστε τη μαγιά να ενεργήσει για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα μίξερ, στο οποίο έχετε τοποθετήσει το ειδικό άγκιστρο για το ψωμί, προσθέστε το μείγμα του γάλακτος, μαζί με το βούτυρο και το αλάτι. Ξεκινήστε να χτυπάτε το μείγμα, προσθέτοντας σιγά-σιγά, το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Η ζύμη σας, θα πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδης, αλλά, ταυτόχρονα, να μπορείτε να την επεξεργαστείτε. Σκεπάστε τη ζύμη με μια πετσέτα, αφού την έχετε τοποθετήσει σε ένα μπολ, και φυλάξτε τη για λίγη ώρα σε ζεστό σημείο, μέχρι ο όγκος του να διπλασιαστεί.
Ρίξτε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ενώ η θερμοκρασία σας είναι αρκετά υψηλή. Πιάστε ένα κομματάκι ζύμης, κυλήστε το στον πάγκο της κουζίνας (χωρίς αλέυρι) και με τη χρήση ενός μαχαιριού κόψτε τη σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια.
Ρίξτε τα στο λάδι και μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστά, προσθέτοντας μέλι.
koolnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...