ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Future Truck 2025 της Mercedes-Benz.ΤΟ ΑΥΤΟΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ ΦΟΡΤΗΓΟ !


Ένα από τα πιο «ασφαλή στοιχήματα» όσον αφορά στην τεχνολογική εξέλιξη αναμένεται να αποτελέσουν τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, ενώ τα φορτηγά εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν, αν κρίνει κανείς από προγράμματα όπως το Future Truck 2025 της Mercedes-Benz.Το συγκεκριμένο όχημα πραγματοποίησε την παγκόσμια «πρεμιέρα» του την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως δήλωσε ο Δρ. Βόλφγκανκ Μπέρνχαρντ, το μέλος του συμβουλίου μάνατζμεντ της Daimler (στην οποία υπάγεται η Mercedes- Benz) που είναι επιφορτισμένο με το κομμάτι των φορτηγών και των λεωφορείων, «το φορτηγό του μέλλοντος είναι ένα Mercedes- Benz το οποίο οδηγείται μόνο του».Το εν λόγω φορτηγό είναι εξοπλισμένο με το «έξυπνο» σύστημα Highway Pilot, το οποίο του παρέχει τη δυνατότητα να κινείται αυτόνομα σε ταχύτητες μέχρι 85 χλμ/ ώρα.


Το όχημα παρουσιάστηκε στις 3 Ιουλίου σε μία διαδρομή σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α14 κοντά στην πόλη του Μαγδεμβούργου, στην οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κινήθηκε υπό απόλυτα ρεαλιστικές συνθήκες οδήγησης. Κατά την εταιρεία, το Future Truck 2025 έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη αποδοτικότητα και υψηλότερη ασφάλεια και διασυνδεσιμότητα, οδηγώντας σε ένα σύστημα μεταφοράς που ωφελεί την οικονομία, την κοινωνία και τους καταναλωτές.

Στο επίκεντρο του Future Truck 2025 βρίσκεται η «σύνδεση» του φορτηγού με το περιβάλλον του, η οποία ξεκινά από το όχημα και τον οδηγό και φτάνει ως την υποδομή και τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται στον δρόμο. Κατά τον Μπέρνχαρντ, στόχος της Daimler Trucks είναι να εξελιχθεί στον νούμερο ένα κατασκευαστή στη συγκεκριμένη αγορά του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο της «πρεμιέρας» επιδείχθηκαν οι τεχνολογίες που ενσωματώνει το φορτηγό παρουσία εκπροσώπων των media, κυβερνητικών στελεχών, επιχειρηματιών, αναλυτών και επενδυτών, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια συνδιάσκεψη σχετικά με το μέλλον των μεταφορών με φορτηγά.Σύμφωνα με τη μελέτη «World Transport Reports», η οποία διεξήχθη από ειδικούς της ProgTrans, η έκταση των μεταφορών με φορτηγά στην Ε.Ε. θα έχει αυξηθεί κατά 20% στο χρονικό διάστημα μεταξύ του 2008 και του 2025, κάτι που σημαίνει ότι τα φορτηγά θα διατηρήσουν τη «μερίδα του μέλλοντος» όσον αφορά στις οδικές μεταφορές στην Ε.Ε.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, μείωση του κόστους αυτών των μεταφορών θα έχει συνέπεια την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, και το Future Truck 2025 αποσκοπεί στην παροχή λύσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Mercedes-Benz δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια πάνω στην έρευνα στην driver assistance τεχνολογία σε φορτηγά, με συστήματα proximity cruise control, αυτόματων φρένων, stability control κ.α.Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα νέο σύστημα, υπό την ονομασία Predictive Powertrain Control χρησιμοποιεί πληροφορίες για την τοπογραφία του δρόμου και τα χαρακτηριστικά της διαδρομής για να επιτύχει εξοικονόμηση καυσίμων.

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα, που θα επιτρέπουν στα οχήματα να «μιλούν» μεταξύ τους και να λειτουργούν χωρίς παρεμβάσεις ανθρώπων οδηγών. Όσον αφορά στο Highway Pilot, πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο παραπέμπει σε έναν αυτόματο πιλότο αεροσκάφους. Σύμφωνα με την Daimler, θα βοηθήσει στη σημαντική αναβάθμιση του εργασιακού προφίλ των οδηγών φορτηγών, καθώς αφενός θα τους απαλλάξει από μονότονα καθήκοντα και αφετέρου θα τους δώσει τη δυνατότητα να ασχολούνται με εργασίες τις οποίες σήμερα αναλαμβάνουν εργαζόμενοι μεταφορικών εταιρειών, ανοίγοντάς τους έτσι την πρόσβαση σε νέες θέσεις και καθιστώντας ενδεχομένως πιο ελκυστικό το επάγγελμα.

naftemporiki.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...