ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

MAKAΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΤΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

 Χαλκίδα και Αθήνα ταξίδεψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Γέρας, αναζητώντας τη… μελισσοκομική και επαγγελματική τους ταυτότητα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Μελισσοκομία: Επαγγέλματα - Προοπτικές» που υλοποιεί το Σχολείο, οι έφηβοι «μελισσοκόμοι» μετέβησαν στη Νέα Αρτάκη και συγκεκριμένα στο Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης, όπου ενημερώθηκαν για τον «κόσμο της μέλισσας», αλλά και για τη μελισσοκομία στην Εύβοια.


Για το ταξίδι και την εκδρομή, οι μαθητές μίλησαν στο «Ε» για την επίσκεψή τους στο Προκόπι, το προσκύνημα του Άγιου Ιωάννη του Ρώσσου, όπου «ο ιερέας του ναού μάς μίλησε για τον άγιο, την πολύπαθη ζωή του και τα θαύματά του.

Περιηγηθήκαμε στους γύρω δρόμους και αγοράσαμε διάφορα παραδοσιακά έργα τέχνης. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Μαντούδι, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, όπου μας περίμενε η οικογένεια του κ. Μπέλου, η οποία ασχολείται παραδοσιακά με το μέλι, μία τέχνη που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά».


Εξοπλισμένοι με τις ειδικές στολές, οι μαθητές μοιράστηκαν σε ομάδες και γνώρισαν την κοινωνία των μελισσών. Τα παιδιά βοήθησαν, μάλιστα, και στην παραγωγή του βασιλικού πολτού. «Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε γευσιγνωσία διαφόρων ειδών μελιού στο εργαστήριο της οικογένειας, ενώ ο ιδιοκτήτης χάρισε μέλι στα παιδιά.

Αναχωρήσαμε για τη Χαλκίδα με τις καλύτερες εντυπώσεις και γεμάτοι από θαυμασμό για την αγάπη αυτής της οικογένειας για τις μέλισσες, την υπομονή και την προθυμία τους να απαντήσουν σε οποιοδήποτε ερώτημα των παιδιών και δικό μας», ανέφερε μία καθηγήτρια από τις υπεύθυνες του προγράμματος, η Μαρία Σπανέλλη - Φωτεινού.

«Τα απογεύματα της παραμονής μας στη Χαλκίδα, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πόλη θαυμάζοντας τα αξιοθέατά της. Περπατήσαμε στην υπέροχη προκυμαία της και είδαμε το μοναδικό φαινόμενο της μεταβολής κατεύθυνσης των υδάτων στην παλιά γέφυρα. Επίσης, παρακολουθήσαμε την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, στο Μητροπολιτικό Ναό.

Την επομένη το πρόγραμμά μας περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και περιήγηση στο Ιστορικό Τρίγωνο. Περιηγηθήκαμε στους χώρους του Μουσείου, εντυπωσιασμένοι από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, ενώ παράλληλα θαυμάσαμε τις αρχαιότητες, πραγματοποιώντας ένα μακρινό ταξίδι στον κόσμο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Η υπέροχη αυτή εκπαιδευτική εκδρομή τελείωσε χαρίζοντας πλούσιες εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις», επισημαίνουν οι υπόλοιπες καθηγήτριες, επίσης υπεύθυνες του προγράμματος, Βενετία Λυμπέρη και Ελένη Δουκάκη.

.emprosnet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...