ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ?? ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ!!

















Το Ν1 εργαλειο στη μελισσοκομια ειναι οι κυψελες.

Χωρις αυτες δεν μπορουμε να φτιαξουμε μελισσια,και να ξεκινησουμε την παραγωγη μελιου.

Θα σας δειξω πως φτιαχνω εγω τις ξυλινες κυψελες που αγοραζω.






Κανω αυτη την εργασια στις καινουργιες, και συγχρόνως σε  πατωματα που χρειαζονται επισκευη. 


Θα σας πω εγω τι κανω χωρις να ειναι παντα σωστο για τους υπολοιπους.
Καθ'ενας απο εμας εχει τους δικους του τροπους για την κατασκευη των κυψελων του.


Εγω λοιπον μετα την αγορα του ξυλου,αφηνω τις κυψελες για περιπου 3-4 μηνες στην αποθηκη για να στεγνωσουν οσο καλυτερα γινεται, και αυτην την εποχη αρχιζω σιγα σιγα, να τις δουλεψω εως και την βαφη τους.


Τα κλειδια τα βαζω τον χειμωνα.
Κανω βουτια μεσα τα ξυλα, και το υλικο περιεχει λινελαιο, στεγνωτικο, και νευτι πευκου.


Στην συνεχεια εφοσον στεγνωσει βλεπω ποια ξυλα εχουν "ρουφηξει" περισσοτερο λαδι και τα ξαναβουταω επειτα απο 5 μερες.




Μετα κανω το στοκαρισμα, σε αυτην την φαση ειμαι τωρα,με ξυλοκολα και πολυ λεπτο πριονιδι που το κοσκινιζω επιπλεον.



Ανακατευω μεχρι να γινει μια σφικτη μαζα, και θα χρειαστει να το περασω 2-3 χερια μεχρι ολες οι τρυπες να κλεισουν καλα.Βαζω τα ξυλα σταυρωτα για να μην κολησουν.




Μεσα σε 1 εβδομαδα μπορει και να τελειωσω με αυτην την δουλεια, αναλογα ποσες κυψελες εχουμε.



Εφοσον στεγνωσουν καλα συνεχεια εχει το βαψιμο με χρωματα 1) βελατουρα ή ακριλικο,και λαδομπογια νερου.
Το αποτελεσμα ειναι αυτο..





                               ΚΥΨΕΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.



                                                ΜΗΤΣΟΣ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...