ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Δυο είναι οι ενδιαφερόμενοι για τον διαγωνισμό της εγκατάστασης ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, συνολικού προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Το έργο αυτό αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία ευρυζωνικής δικτυακής υποδομής σε σχεδόν 5.100 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές (περιοχές που μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν ευρυζωνικό δίκτυο), οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 40% της ελληνικής επικράτειας.

Να σημειωθεί ότι το Rural Broadband θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι φορείς, που θα επιλεγούν, θα κληθούν να αναπτύξουν, να θέσουν σε λειτουργία και να διαχειριστούν ένα δημόσιο δίκτυο υποδομών, το οποίο θα υποστηρίζει την παροχή ευρυζωνικών υποδομών σε παρόχους τηλεπικοινωνιών για προσφορά υπηρεσιών προς τελικούς χρήστες (πολίτες και επιχειρήσεις).

Το πρόγραμμα στοχεύει στη μείωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ των πλέον μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας, στις οποίες δεν παρέχεται ούτε η βασική πρόσβαση και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας, που απολαμβάνουν ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα «σπάσει» σε τρεις γεωγραφικές περιοχές, ένας οικιακός χρήστης που βρίσκεται σε οικισμό «Rural» θα μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο με ταχύτητες άνω των 8 Mbps (download) και τουλάχιστον 1 MBps (upload), δηλαδή ταχύτητες ικανές να καλύψουν τις απαιτήσεις για τις υπάρχουσες διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες (e-GOV, όπως π.χ. ηλεκτρονική συνταγογράφηση, TAXISnet, e-paravolo).


Βρείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση για τον Διαγωνισμό για ευρυζωνικές υποδομές σε αγροτικές περιοχές.pdf
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...