ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΟ ΜΕΛΙ ΠΟΠ.

Επ’ αφορμής σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων περί προτάσεων σε θέματα μελισσοκομικού ενδιαφέροντος, ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός με στόχο την προστασία του ντόπιου μελιού και την εξυπηρέτηση των Κεφαλλήνων μελισσοκόμων έθεσε ως μείζον θέμα την ανάγκη καταχώρησης του Κεφαλλονίτικου μελιού ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και 


Γεωγραφικής Ένδειξης και ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός να εφοδιάζει στη συνέχεια με τη σχετική ετικέτα το συσκευασμένο προϊόν του μελισσοπαραγωγού, ώστε να διασφαλίζεται τόσο το προϊόν όσο και ο καταναλωτής ντόπιος και επισκέπτης. Εξυπακούεται ότι, βασική προϋπόθεση είναι το συγκεκριμένο μέλι θα είναι ανόθευτο δίχως την παρουσία γλυκαντικών ουσιών, αντιβιοτικών, φυτοφαρμάκων κλπ.

Ως γνωστό, μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης 16 κατηγορίες μελιού ως Π.Ο.Π. και 3 κατηγορίες ως Π.Γ.Ε. Από τη χώρα μας, ως Π.Ο.Π. έχει αναγνωριστεί μόνο το Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια.

Επιπροσθέτως, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του ντόπιου μελιού και της παραγωγής λοιπών προϊόντων κυψέλης όπως γύρη, βασιλικός πολτός, κερί, πρόπολη, δηλητήριο κλπ, προτάθηκε από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό η ολοκλήρωση της επιστημονικής εφαρμοσμένης έρευνας ταυτοποίησης του Κεφαλλονίτικου και Θιακού μελιού με τη νομοθέτηση των φυσικοχημικών, οργανοληπτικών και μικροσκοπικών χαρακτηριστικών και άλλων αμιγών μελιών.

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...