ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΤΟ 7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (FFA).

Στο επίκεντρο φέτος, θα βρεθεί το μέλλον των Διατλαντικών σχέσεων εμπορίου και επενδύσεων (TTIP) μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και των ΗΠΑ όπως και η βιώσιμη παραγωγή τροφίμων. Το βασικό ερώτημα για τις διατλαντικές σχέσεις θα αποτελέσει το αν η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή γεωργία.


Δείτε εδώ (στα αγγλικά) το πρόγραμμα του Διεθνούς Φόρουμ για το μέλλον της Γεωργίας:http://www.forumforagriculture.com/ffa-agenda.html

Οι πολιτικές τεχνολογίας στην Ευρώπη αλλάζουν τη γεωργία
Δώδεκα μήνες πέρασαν από το προηγούμενο Διεθνές Φόρουμ για το μέλλον της Γεωργίας (FFA) στις Βρυξέλλες.
Στην πράξη λίγα πράγματα έχουν αλλάξει ως το Μάρτιο του 2013.

Η αγροτική τεχνολογία παραμένει στο προσκήνιο με την απαγόρευση των νεονικοτινοειδών λόγω πιθανού κινδύνου για τις μέλισσες, τις αποφάσεις για την καλλιέργεια και την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, όπως και τον κανονισμό για τους σπόρους.

Όλη αυτή η δυσπραγία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ να λάβουν τις τεχνολογικές αποφάσεις αναμένεται, όπως φοβούνται οι βασικοί ενδιαφερόμενοι του πρωτογενούς κλάδου και της αλυσίδας τροφίμων, να οδηγήσει σε μια ρυθμιστική ανατροπή την αγροτική τεχνολογία στην Ευρώπη. Υποστηρίζεται ότι θα φτάσουν σε ένα σημείο όπου δεν θα μπορεί να εισαχθούν τεχνολογικές καινοτομίες στην ευρωπαϊκή γεωργία.

Επομένως, αλλάζει ρότα η Ευρώπη;
Σύμφωνα με μια έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυτοπροστασίας, τα τελευταία 20 χρόνια, οι αγροτικές τεχνολογίες, όπως τα εντομοκτόνα, «φεύγουν» από την αγορά με ρυθμό 4 φορές πιο γρήγορα από ότι εισάγονται νέα. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το μερίδιο της Ευρώπης στην παγκόσμια επένδυση για την ανάπτυξη νέων προϊόντων στην αγροτική τεχνολογία είναι μόλις 7,7% σε σχέση με το 33% της δεκαετίας 1980.
Ο βαθμός στον οποίο η διαχείριση του κινδύνου, αντί μιας προσέγγισης με βάση την επικινδυνότητα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται, είναι επίσης πιθανό να είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στον κόσμο (ΤΤΙΡ).

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.forumforagriculture.com/
Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...