ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.

Τι σκοτώνει τις μέλισσες μας;

Το σύνδρομο κατάρρευσης αποικίας
Ασυνήθιστα υψηλή και ανεξήγητη θνησιμότητα των μελισσών άρχισε πριν από αρκετά χρόνια. Αυτό το φαινόμενο έχει ονομαστεί σύνδρομο κατάρρευσης αποικίας (στα αγγλικά, Colony Collapse Disorder  : CCD).Το CCD είναι μια μεγάλη αιτία για ανησυχία και πολλοί πόροι επενδύονται για την καταπολέμησή της. Οι ερευνητές έχουν αγωνιστεί για

 να συνοψίσουν τις αιτίες σαφώς, αλλά υπάρχουν αρκετές μεγάλες απειλές για τις μέλισσες που συνδέονται με CCD.

Το άκαρι Varroa
Σκνίπα Apocephalus borealis
Η έκθεση σε μονοκαλλιέργειες
Η μετανάστευση των μελισσιών
Ο μύκητας Nosema ceranae
Νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων
Varroa
Varroa ακάρεα μπορούν να αναπαραχθούν μόνο σε αποικίες μελισσών, το οποίο σημαίνει ότι είναι μια Νέμεση ταιριάζει ιδιαίτερα καλά για τις μέλισσες. Αποδίδει στον οργανισμό και αποδυναμώνει τις μέλισσες πιπίλισμα hemolymph τους (ισοδύναμο του αίματος). Βαρρόα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα των μελισσών.
Αυτή η ασθένεια ονομάζεται Varroa ανοσοανεπάρκεια. Βαρρόα φέρνει επίσης ασθένειες, παραμορφωμένο ιός πτέρυγα, η ιριδίζουσα ιό και τον μύκητα Nosema ασπόνδυλα ceranea σε ένα θανατηφόρο συνδυασμό. Varroa έχει σιγά-σιγά εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Apocephalus borealis
Το κουνούπι έχει συσχετιστεί με CCD σε διάφορες μελέτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.
Θα γεννά τα αυγά της στην κοιλιακή χώρα των μελισσών. Παράσιτα με μέλισσες συμπεριφέρονται παράξενα, βγαίνουν τη νύχτα και προσελκύονται στο φως σαν σκώρους.
Bee τελικά να αφήσει την αποικία για να πεθάνουν. Κουνούπι προνύμφη εγκαταλείπει το σώμα της μέλισσας στο λαιμό.
Η έκθεση σε μονοκαλλιέργειες
Μονοκαλλιέργεια είναι να φυτέψουν οι αγροτες μια μόνο ποικιλία σε μια μεγάλη περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό τηςεργασιας των μελισσών σε έναν τύπο νέκταρ. Θα πρέπει να έχετε μια δίαιτα που περιλαμβάνει μια ποικιλία από νέκταρ και αυτού του περιορισμού έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.
Φυτά της ίδιας ποικιλίας τείνουν να ανθίζουν όλα την ίδια στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι οι μέλισσες δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, οι μέλισσες πρέπει να μετατοπίζεται μεταξύ διαφορετικών μονοκαλλιέργειες, προκαλώντας ακόμα άλλα προβλήματα.
Μελισσοκομεία Μετανάστευση
Πολλοί άνθρωποι φέρουν αποικίες μελισσών σε ολόκληρη τη χώρα για να διευκολύνουν την επικονίαση των καλλιεργειών (συχνά μονοκαλλιέργειες).
Μετακίνηση μέλισσες έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους: το άγχος και η κακή διατροφή τα καθιστούν πιο ευάλωτα στις ασθένειες και τα φυτοφάρμακα. Η κίνηση διευκολύνει επίσης την εξάπλωση της νόσου, και πιο ανησυχητικό, το άκαρι βαρρόα.
Nosema ceranae
Nosema ceranae είναι ένα μονοκύτταρο παράσιτο που τακτικά σχετίζεται με CCD. Μπορεί να προκαλέσει Nosema, κατά την οποία αποικίζει και καταστρέφει την εντερική οδό των μελισσών.
Nosema δεν είναι ένα πρόβλημα, αν οι μέλισσες μπορούν να εγκαταλείψουν την κυψέλη τακτικά και να κάνουν τις ανάγκες τους. Αυτή η ασθένεια μπορεί να προληφθεί ή να θεραπευτεί με την εξασφάλιση ότι η κυψέλη έχει επαρκή εξαερισμό. Αυτό επιτρέπει οι μέλισσες εύκολα και να απαλλαγούμε από το παράσιτο.
Νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων
Τα νεονικοτινοειδή πλήττουν τις μέλισσες μνήμης, η οποία είναι ιδιαίτερα εξουθενωτική όταν οι μέλισσες ξεχνάμε το δρόμο της επιστροφής στην κυψέλη. Νεονικοτινοειδή είναι διαλυτό στο νερό, βυθίζονται στο έδαφος και απορροφάται από τις ρίζες των φυτών.
Οι παραγωγοί παλτό καλαμποκιού και σόγιας σπόρους με νεονικοτινοειδή χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα θα πρέπει να λιπαίνονται με ταλκ για να εκδιώξει τους σπόρους. Αυτή η τάλκη απορροφά το παρασιτοκτόνο και οι μέλισσες εκτεθειμένες όταν διασπείρεται μαζί με τους σπόρους.
Περισσότερες μέλισσες.
Εάν υπάρχουν περισσότερες μέλισσες, θα υπάρξουν περισσότερες κολοκύθες, μήλα, φράουλες, χυμό πορτοκαλιού, αμύγδαλα ή τα κεράσια.

Βοηθήστε τις μέλισσες!

1) Plant δημοφιλή  λουλούδια
Φυτέψτε μια ποικιλία από ανθοφόρα φυτά, και beware των μονοκαλλιεργειών και την κυκλοφορία των μελισσών. Οι μέλισσες θα είναι πολύ υγιέστερο αν έχουν μια πληθώρα των φυτών για τρόφιμα.
2) Υποστήριξη των τοπικών μελισσοκόμων
Τοπικοι μελισσοκόμοι που προσέχουν τις μέλισσες τους,δεν θα μεταφερουν τις μελισσες . Αυτό τους επιτρέπει να εγκατασταθούν σε ένα μέρος και την πρόληψη ασθενειών που προκαλούνται από άλλες αποικίες μελισσών.
3) Σταματήστε το εντομοκτόνο (ή να μειώσετε τις ποσότητες που χρησιμοποιούνται)
Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, από την 1η Δεκεμβρίου 2013 ορισμένα νεονικοτινοειδή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις φυτείες εκτιμάται από τις μέλισσες.
Τα προϊόντα αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται σε καλλιέργειες όπως το χειμερινό σιτάρι, το οποίο δεν είναι πολύ επικίνδυνο για τις μέλισσες. Αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή.
4) Τοποθετήστε μια κυψέλη για τις άγριες μέλισσες
Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο, αλλά όλες οι μικρές συνεισφορές μπορούν να κάνουν τελικά τη διαφορά. Προ-χτισμένο κυψέλες δώσει ώθηση στις μέλισσες επιτάχυνση της κατασκευής.
5) Μάθετε περισσότερα, να μοιραστούν τις γνώσεις σας
Οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των μελισσών CCD και μεγάλες απώλειες για όλες τις μέλισσες. Αυτό το άρθρο είναι μόνο μια εισαγωγή. Μοιραστείτε με άλλους και να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.
6) Επικοινωνήστε 
Εάν παρατηρήσετε κάτι προβληματικό στην περιοχή σας, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές σε επαφή. Είναι λάθος να νομίζετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, γιατί μπορείτε. Αν αυτό είναι κάτι σημαντικό για εσάς, να αναλάβει ενεργό ρόλο και να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...