ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΥΓΚΙΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ-ΚΑΡΥΔΙΑ-ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΕΛΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ.

pougkakia me xera syka kai pagoto


Καλο Σαββατοκύριακο σε ολους.

Δοκιμαστε την συνταγή για τα αγαπημένα πρόσωπα και τους φιλους σας.

Υλικά για 18 τεμ.

Για τα πουγκιά

50γρ. βούτυρο, λιωμένο
6 φύλλα κρούστας κομμένα σε τετράγωνα 10χ10 εκ.

Για τη γέμιση
250γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα


3κ.σ μέλι




Ξύσμα από ½ λεμόνι
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

120γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

50γρ. βούτυρο λιωμένο

1κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

½κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

Για το σιρόπι

150γρ. κρασί Άνθεμις

300γρ. νερό

200γρ. ζάχαρη

2 αστεροειδή γλυκάνισο

Φλούδα από 1 πορτοκάλι

2 ξύλα κανέλα

Για το παγωτό


500γρ. παγωτό βανίλια

1κουτ. σούπας σκόνη κανέλα

Εφαρμογή

Για τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για τα πουγκιά

Απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με βούτυρο, στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε και αυτό με βούτυρο, τα κόβουμε στα 8 και μοιράζουμε τη γέμιση βάζοντας την στο κέντρο του κάθε φύλλου. Παίρνουμε τις 4 άκρες και τις κλείνουμε κάνοντας ένα πουγκί. Τοποθετούμε τα πουγκιά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Για το σιρόπι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το παγωτό
Αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά, προσθέτουμε τη κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, δεν χρειάζεται η κανέλα να καλύψει όλο το μείγμα. Ξαναβάζουμε το παγωτό στη κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.

Συναρμολόγηση 
Βάζουμε τα πουγκιά σε ένα πιάτο με μια μπάλα παγωτό κανέλα, σιρόπι κρασιού και σερβίρουμε.
Τα πουγκιά είναι ωραία να είναι χλιαρά.

andreaslagos.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...