ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΟΝΙΚΟΤΙΝΟΕΙΔΗ!!

Αθώα κηρύσσει τα νεονικοτινοειδή νέα έρευνα που έγινε στη Βρετανία, η οποία δεν εντόπισε κανένα στοιχείο που να τα συνδέει με τους θανάτους των μελισσών. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο Βρετανός υφυπουργός Γεωργίας Ντέιβιντ Χιθ κατά τη διάρκεια συζήτησης για την υγεία των μελισσών που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική Βουλή.

Ο λόγος στην Κομισιόν
Υπενθυμίζεται ότι προ δύο εβδομάδων, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία, στη μόνιμη Επιτροπή για την Τροφική Αλυσίδα και την Υγεία των Ζώων της Ε.Ε., επί της πρότασης της Κομισιόν να απαγορεύσει τη χρήση των νεονικοτινοειδών στις καλλιέργειες που προσελκύουν τις μέλισσες. Στην ψηφοφορία δεν επιτεύχθηκε η ειδική πλειοψηφία που ήταν αναγκαία και τον τελικό λόγο τον έχει τώρα η Κομισιόν.

Ο Φρίντχεμ Σμίντλερ, Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας, σχολίασε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, λέγοντας ότι «τα κράτη μέλη έχουν αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνονται από την Επιτροπή. Τα μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν θα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην αναμενόμενη στρεμματική απόδοση, την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, χωρίς όμως να υπήρχε βελτίωση στην υγεία των μελισσών».

Σχέδιο κατά ιών από Bayer και Syngenta
Στο μεταξύ, οι ευρωπαϊκοί όμιλοι Bayer και Syngenta παρουσίασαν ένα «σχέδιο δράσης» για τις μέλισσες, εναλλακτικό της απαγόρευσης φυτοφαρμάκων. Το σχέδιο δράσης θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έρευνα και ανάπτυξη νέων λύσεων για τους βασικούς παράγοντες θνησιμότητας των μελισσών, όπως είναι τα παράσιτα και οι ιοί.

Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...