ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

5.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ../-/..ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

Χιλιάδες μέλισσες έχουν εξοπλιστεί με μικροσκοπικούς αισθητήρες σε μια μελέτη για να βοηθήσουν να καταλάβουν τι προκαλεί την απότομη κατάρρευση των αποικιών σε όλο τον κόσμο.

Περίπου 5.000 μέλισσες θα μεταφέρουν τα 2,5 χιλιοστά x 2,5 χιλιοστά αισθητήρες, όπως και hi-tech σακίδια, για τους επόμενους δύο μήνες στο χώρο της μελέτης στο Χόμπαρτ.!!
 CSIRO..
Η έρευνα θα βασιστεί σε δεδομένα σχετικά με τις κινήσεις και τις συνήθειες των πολλών γενεών των μελισσών για να ρίξει φως στα αίτια της διαταραχής κατάρρευσης αποικίας, η οποία προκαλεί την ταχεία απώλεια των μελισσών και οδήγησε σε περισσότερες από 10 εκατ. κυψέλες που αφανίστηκαν σε όλο τον κόσμο το τελευταία έξι χρόνια.

Οι ερευνητές θα τοποθετήσουν τις μέλισσες σε ένα ψυγείο που να εχει 5C,στη συνέχεια θα τοποθετούνται προσεκτικά οι αισθητηρες, κάτω από ένα μικροσκόπιο, στις πλάτες των μελισσών πριν επιστρέψουν στην κυψέλη.

CSIRO θα μελετήσει τέσσερις κυψέλες, δύο από τις κυψέλες θα πρέπει να παρέχονται με έναν τροφοδότη φυσιολογικο νέκταρ και γύρης, ενώ οι άλλες δύο θα τρέφονται με νέκταρ και γύρη που περιέχει μία μικρή ποσότητα του φυτοφαρμάκου, η οποία πιστεύεται ότι προκαλεί κατάρρευση αποικιών.

Οι επιστήμονες, στη συνέχεια, θα είναι σε θέση να μελετήσουν τον αντίκτυπο των φυτοφαρμάκων στην ικανότητα των μελισσών να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και την παραγωγή μελιού.

Η πληροφορία θα ειναι γνωστη στους αγρότες και τους καλλιεργητές φρούτων με μεγαλύτερη γνώση των μελισσών. Περίπου το ένα τρίτο των τροφίμων που καταναλώνονται τακτικά από τον άνθρωπο προϋποθέτει την επικονίαση.

Τα αποτελέσματα θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε κυβερνητική δράση για ορισμένους τύπους φυτοφαρμάκων. Από την 1η Δεκεμβρίου οι αγρότες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν απαγορευτεί από τη χρήση τριών τύπων φυτοφαρμάκων ύποπτοι για αποδεκατίζουν τους πληθυσμούς των μελισσών.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...