ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΣΑΛΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΜΕΛΙ.

Υλικά (για 4 άτομα)
6 φύλλα lola rossa
6 φύλλα lola bianco
12 φύλλα αντίδια
24 φύλλα μαϊντανό
12 φύλλα radiccio
Λίγη φρέσκια ματζουράνα
24 φύλλα ρόκα
1 αβγό χτυπημένο
3 ξερά βερίκοκα
3 δαμάσκηνα
Λίγη σταφίδα
Σουσάμι

Βινεγκρέτ
2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
1 φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι 


ΠαρασκευήΚόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια φόρμα στο κέντρο των πιάτων. Κόβουμε το μανούρι σε φέτες 1 εκ. και την κάθε φέτα στα τέσσερα. Βουτάμε κάθε φέτα τυριού στο αβγό, στραγγίζουμε και ακουμπάμε σε απλωμένο σουσάμι. Τα τηγανίζουμε σε λάδι με προσοχή, γιατί το σουσάμι «πετάει», και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Τα τοποθετούμε γύρω από τη σαλάτα. Ψιλοκόβουμε 3 ξερά βερίκοκα, 3 δαμάσκηνα, λίγη σταφίδα, και τα βάζουμε πάνω στη σαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας μέλι, τέσσερις κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξίδι και ένα φλιτζάνι του τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα και περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα.
athinorama.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...